ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ Ο ΣΤΑΡ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

 

Λατρεύω τον επαγγελματισμό. Υποκλίνομαι στον καθένα που είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του. Αυτό θα πει επαγγελματισμός, για να κάνουμε ταμείο. Να μ' αρέσει, να δίνομαι σ' αυτό με το οποίο ασχολούμαι επαγγελματικά. Και το επάγγελμά μου είναι κάτι περισσότερο από εργασία, μέσο οικονομικών απολαβών.

Δεν μου έκανε καμία εντύπωση που ο Κύπριος, πρώτη φορά ακούω το όνομά του, Χάρης Ζαμπαρλούκος (φώτο) είναι διευθυντής φωτογραφίας σε χολυγουντιανές παραγωγές και σε συνέντευξή του μίλησε για τις προσωπικές εμπειρίες του με διάσημους ηθοποιούς.
Στον αθλητισμό το λέμε προπόνηση. Η ίδια λέξη λέει πολλά. Πριν, δηλαδή, αρχίσεις να τρέχεις, να πηδάς, οτιδήποτε στον αγωνιστικό χώρο, θα πονέσεις. Προ-πόνηση. Ένας ηθοποιός κάνει πρόβα. Προετοιμασία κι αυτός.

Τα γυρίσματα στην ταινία «Μάμα Μία» κράτησαν 17 ημέρες, λέει ο Ζαμπαρλούκος, και οι πρόβες 30 ημέρες! Σε μια ταινία του Τζαίημς Μποντ, λέει ο Ζαμπαρλούκος, ο Ντάνιελ Γκρεγκ, ηθοποιός ικανός για φιλμ δράσης και με θεατρική παιδεία, μόλις τελείωνε μια σκηνή, ενώ όλοι οι τεχνικοί φεύγανε, αυτός άρχιζε τις πρόβες για το επόμενο γύρισμα.

Κάτι άλλο. Με τον Μάικλ Καίην νόμιζες ότι όλα είναι εύκολα. Τόσο άνετα και πετυχημένα έβγαζε τις σκηνές. Τι συνέβαινε; Ο καλλιτέχνης ερχόταν πάντα προετοιμασμένος.
Άλλο. Νόμιζα ότι ο Άντονυ Χόπκινς ήταν δύσκολος, απρόσιτος, στριφνός. Απεναντίας! Ο επαγγελματίας. Συνεννοήσιμος. Συνεργατικότατος. Χωρίς ποτέ να διαμαρτυρηθεί.

Το τελευταίο για τον κορυφαίο σαιξπηρικό ηθοποιό της Αγγλίας, τον Κένεθ Μπράνα. «Κολοσσός. Τελειομανής. Ως σκηνοθέτης ζούσε κάθε λέξη των ηθοποιών στην ταινία».

Έτσι που λες. Είναι σταρ, κάνει ταινίες με αμοιβές εκατομμυρίων δολαρίων. Γιατί; Όχι μόνο διότι είναι σούπερ ταλέντο, αλλά και επειδή τα δίνει όλα στο γήπεδο, στο πλατώ.

Διαβάστε ακόμα:

Ούτε η Lady Gaga έσωσε τα όσκαρ