Ο ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΦΟΒΕΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Όσο η κυβέρνηση αργεί να ξεκαθαρίσει το τηλεοπτικό τοπίο, όπως έχει δεσμευτεί κατ' επανάληψη τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, τόσο θα την παίρνουν στο... ψιλό. Κάποιος Γρηγόρης Αρναούτογλου, μάλιστα, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Καλεσμένος στην εκπομπή κάποιας κυρίας Κωνσταντίνας Σπυροπούλου, ο εν λόγω Αρναούτογλους της απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση.

Να μην τολμήσουν αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ να πειράξουν την τηλεόραση, γιατί ακούω διάφορα. Η τηλεόραση είναι αυτή που μέσα στην κρίση επενδύει σε νέες σειρές, είπε.

Ιδού λοιπόν η εικόνα των ...επενδύσεων στο τηλεοπτικό χώρο. Οι υποχρεώσεις των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας έχουν φτάσει τα 710 εκατ. εκ των οποίων τα 250 αντιστοιχούν σε βραχυπόθεσμες υποχρεώσεις, ενώ το σύνολο του παθητικού έφτασε τα 780 εκατ. Τουλάχιστον τρεις φορές μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε την πολιτική του προτεραιότητα για τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά η υπόθεση βρίσκεται σε απόλυτο τέλμα. Και όσο αργεί τόσο φουντώνουν οι φήμες για συνδιαλλαγή.

Ίδια η κατάσταση, όμως και στο χώρο των μίντια. Ο ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη το Νοέμβριο του 2013 είχε υποχρεώσεις 216 εκατ., έναντι 190 του Πήγασου, του οποίου οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ανέρχονται σε 143 εκατ. Η Καθημερινή συνήψε νέο ομολογιακό δάνειο 36 εκατ. ευρώ από 4 τράπεζες για την αναχρηματοδότηση άλλων δανείων ύψους 103 εκατ.

Διαβάστε ακόμα:

Σκάνδαλο σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη