ΓΙΑΤΙ TOY ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΠΟΜΠΗ;

 

Διευθυντής ειδήσεων στο κανάλι του Αλαφούζου είναι ο πολύπειρος σ' αυτό το πόστο δημοσιογράφος Σταμάτης Μαλέλης, που τιμωρήθηκε από το πειθαρχικό της Ενώσεως Συντακτών με ενάμισυ χρόνο διαγραφής. Δεν είσαι μέλος μας, δηλαδή, αποφάσισε το σωματείο των επαγγελματιών δημοσιογράφων, για 18 μήνες δεν σε θεωρούμε συνάδελφο διότι, όπως αναφέρεται, κρίθηκες να έχεις αντιδεοντολογική συμπεριφορά στο δημοψήφισμα του 2015.

Σε τι ακριβώς ελέγχεται ο Μαλέλης δεν ξέρω. Και ούτε θα ενδιαφερθώ να μάθω διότι είναι άνευ σημασίας. Ο ίδιος ο διαγραφείς υποστηρίζει ότι με τιμώρησαν διότι το κανάλι σκάι πήρε θέση υπέρ του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα του Τσίπρα. Και χαρακτηρίζει την απόφαση της διαγραφής του ως αντιδημοκρατική, επικίνδυνη, μεροληπτική, αυταρχική, διχαστική, κατευθυνόμενη.

Ακόμα, ο Μαλέλης σημειώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του για πλουραλιστική ενημέρωση και θα πολεμήσει τους επίδοξους Ερντογάν. Και, τέλος, ότι θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις των κύκλων που πούλησαν ψεύτικες ελπίδες και ψευδαισθήσεις στον ελληνικό λαό.

Ένα χρόνο τιμωρήθηκε ο Άρης Πορτοσάλτε, επίσης του Σκάι, και έξι μήνες ο αρχισυντάκτης της εκπομπής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, επίσης στο Σκάι. Δεν τιμωρήθηκε ο καράφλας Μπογδάνος διότι δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Τι σόι εξουσία έχει η ΕΣΗΕΑ που δημοσίως φθάνει να διασύρει δικά της μέλη, καταξιωμένους δημοσιογράφους, και από την άλλη επιτρέπει να εκθέτουν το λειτούργημα της δημοσιογραφίας κάτι περίεργοι τύποι σαν τον Μπογδάνο.

Δημοσιογραφία κάνει και ο Μπογδάνος. Δεν εμφανίζεται στην εκπομπή του ως κλόουν. Ως σώουμαν. Ως διασκεδαστής, όπου κάνει το παιχνίδι του εκμεταλλευόμενος την εμπορικότητα της ειδησεογραφίας. Και την εκπομπή του Μπογδάνου την υπηρετεί ως αρχισυντάκτης της μέλος της ΕΣΗΕΑ. Πώς το επιτρέπει αυτό η ΕΣΗΕΑ;

Κανονικά το σωματείο των εργαζομένων του τύπου, μέλη του οποίου είναι και δημοσιογράφοι σε πρωινάδικα της τηλεοπτικής σάχλας, θα έπρεπε να βγάλει ένα φιρμάνι:

-Διαγράφεται από την ΕΣΗΕΑ όποιος συνάδελφος δημοσιογράφος εργάζεται για την εκπομπή του Μπογδάνου.

Και να τραβήξει η ΕΣΗΕΑ με την εξουσία των διαγραφών μια απειλή στο Σκάι: Κόψτε την εκπομπή αυτού του Μπογδάνου, που εμείς δεν μπορούμε να τον τιμωρήσουμε διότι δεν είναι μέλος μας. Αν δεν τον διώξετε από το κανάλι σας, θα απαγορεύσουμε στα μέλη μας να εργάζονται στο σκάι.

Έτσι ξηγιόνται τα σοβαρά σωματεία.

Διαβάστε ακόμα:

Πιο κάτω δεν γίνεται για την Μαντόνα