ΤΟ «ΚΟΛΠΟ» ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

 

Δεν έχουν μπέσα οι πολιτικοί. Συμφωνώ. Κάνουν τις βρώμικες συμφωνίες τους με επιχειρηματίες, τους οποίους επιτόπου τους «δίνουν», όταν βρουν τα σκούρα. Το έχουμε δει το έργο, με πρώτο διδάξαντα τον Ανδρέα Παπανδρέου. Πούλησε στη ψύχρα όχι μόνον έναν και δύο.

Να θυμίσω την περίπτωση Πόπωτα; Ο άνθρωπος κατέληξε στη φυλακή. Καϋμός του κάθε πρωθυπουργού να ελέγχει τα μήντια, όχι στο 70% και το 88%, αλλά στο 100%. Επειδή, όμως, οι μηντιάρχες είναι κωλοπετσωμένοι, έχουν απαιτήσεις, κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός θα εκτεθεί με τις «παραχωρήσεις», με τις προνομιακές διευκολύνσεις σ' αυτά τα τέρατα τους εκδοτάρχες, καναλάρχες.

Γι' αυτό ο πρωθυπουργός, ο κάθε πρωθυπουργός θέλει απόλυτα αφοσιωμένα μήντια. Γι' αυτό και ο Ανδρέας Παπανδρέου ήθελε να στήσει εκδοτικό μηχανισμό κατάδικό του, μια με τον Πόπωτα, μία με τον Κοσκωτά. Τους οποίους αφού τους ενθάρρυνε, τους εγκατέλειψε για να καταλήξουν στη φυλακή και την οικονομική καταστροφή.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον εφοπλιστή και εκδότη Μαρινάκη; Καμία σχέση. Ο Τσίπρας δεν είναι Ανδρέας Παπανδρέου. Σε καμία περίπτωση. Ήθελε να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο για να κτυπήσει τη διαπλοκή, όχι να στήσει δικά του μηντιακά τζάκια.

Έλα, όμως, που από Μαρινάκη μεριά…άλλο ψιθυρίζουν. Ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι θύμα σε «κόλπο» που έστησε το Μαξίμου, εν όψει Θεσσαλονίκης. Δηλαδή;

Η πιο δύσκολη στιγμή ως πρωθυπουργός για τον Αλέξη Τσίπρα είναι η εμφάνισή του στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Πόσο θα ήθελε να την αποφύγει! Στο πιο σκληρό καψόνι θα υποβληθεί ο Τσίπρας που δεν τον παίρνει να κάνει πάλι το μαύρο, άσπρο. Τι να πει ο «δυστυχής», ο εξοργιστικά μνημονιακός, ο πρώην αντιμνημονιακός.

Οι Αμερικάνοι το λένε disinformation και το εφαρμόσουν υποδειγματικά. Παραπληροφόρηση. Και μαζί παραπλάνηση του κόσμου. Να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη και να πέσει η προσοχή της σ' άλλο «γεγονός», σε στημένο έργο.

Πριν από δύο χρόνια, τέσσερις μήνες πριν εκλεγεί πρωθυπουργός ο Τσίπρας, παρουσίασε το «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» στη Διεθνή Έκθεση. Ο άνθρωπος είχε πει τα άντερά του. Κι όοοοοολα όσα είχε υποσχεθεί τα 'ριξε στην τουαλέτα του, αφού τράβηξε 17 φορές το καζανάκι.

Κάτι τέτοια λένε, λοιπόν, από τον κύκλο του Μαρινάκη. Ποια «κολλητηλίκια» με τον μακιαβελικό Νίκο Παππά; Ότι τα κατάφερε το Μαξίμου παραμονές της ΔΕΘ το σύμπαν στην Ελλάδα να ασχολείται με την προφυλάκιση Μαρινάκη και την πιθανότητα υποβιβασμού του Ολυμπιακού.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς θα κτυπηθεί η διπαλοκή με τον Μαρινάκη στη φυλακή