ΤΙ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ ΜΕ ΤΖΙΓΓΕΡ

 

Είναι κακοήθειες ό,τι κυκλοφορεί στην πιάτσα για το τι ακριβώς συμβαίνει ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον βεζύρη του Νίκο Παππά. Τον άνθρωπο της απολύτου, της τυφλής εμπιστοσύνης του, όχι απλά μόνον του πιο στενού του συνεργάτη.

Εγγυημένο. Ό,τι κάνει, και κάνει πολλά από το πρωί μέχρι το βράδυ ο σε οργιώδη δράση σύντροφος Νίκος Παππάς, στα χαρτιά υπουργός επικρατείας. Το παλληκάρι παίζει σ' όλα τα ταμπλώ. Σ' όλα, όμως, κρατάει ενήμερο τον αδελφοποιητό του, τον Τσίπρα. Τίποτα δεν κάνει πίσω από την πλάτη του. Καμία κατάχρηση της εξουσίας που του έχει παραχωρηθεί.

Δεν ισχύουν, λοιπόν, οι «ψίθυροι» τις τελευταίες ημέρες. Ότι ο Τσίπρας προβληματίζεται για κάποιες «πρωτοβουλίες» του κολλητού του. Ότι ο Παππάς χάνει την παρτίδα με το έργο που ξεκίνησε να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο, που τόσα ποντάρει η κυβέρνηση επικοινωνιακά, στην περίπτωση που το Συμβούλιο Επικρατείας θεωρήσει αντισυνταγματική τη διαδικασία του διαγωνισμού και την αδειοδότηση των 4 καναλιών.

Παραμύθια. Μαζί ήρθαν στην εξουσία Τσίπρας και Παππάς, μαζί θα φύγουν, όποτε φύγουν. Ο Παππάς είναι ο αρχιτέκτονας της επιχείρησης ελέγχου κατ' αρχήν του κόμματος, της περιθωριοποίησης των «ανυπότακτων» Λαφαζάνηδων και σία και σήμερα πλέον της όσο το δυνατόν μακροβιότερης παραμονής τους στην κυβέρνηση.

Ούτε είναι σωστό ότι φταίει ο Παππάς, που είχε ανοίξει διαπροσωπικές παρτίδες με τον Τζίγγερ και πάγωσαν σήμερα οι σχέσεις του Τσίπρα με το βαρδινογιαννέικο. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο διάδοχος της οικογένειας, μπορεί να λέει κάποια πραγματάκια για τον υπουργό επικρατείας, και να έχει τα δίκαια του, όμως από την άλλη και ο Νίκος Παππάς εκπροσωπεί τις... αρχές και τις αξίες του Σύριζα.

Διαβάστε ακόμα:

Φυλακή τον Μαρινάκη θα «στείλει» ο Ψυχάρης;