Ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ, ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ...

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ηλικιωμένος άνω των 60 ή των 70 , συνταξιούχος ή στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης, δημοσιογράφος ή καθηγητής Πανεπιστημίου. Όποιος συγκεντρώνει αυτά τα προσόντα ας στείλει το βιογραφικό του στα κόμματα. Έχει πολλές πιθανότητες να προτιμηθεί για μία από τις θέσεις του Ε.Σ.Ρ. και να καλύψει έτσι ένα κενό από τις περικοπές Κατρούγκαλου στη σύνταξη ή το μισθό του. Οι μέχρι στιγμής προτάσεις των κομμάτων για τη σύνθεση του ΕΣΡ περιγράφουν ένα σχήμα στο οποίο κυριαρχούν οι άνω των 70: M.Σταθόπουλος(78), Ρ. Μορώνης (73), Γ. Τζανετάκος, Ν. Κιάος, Β. Μουλόπουλος.

Ακολουθούν οι άνω των 60: Β. Πολύδωρας (69), Α. Κουτρομάνος, (68) Β. Καραποστόλης (65), Γ.Αναστασάκος (61), Ε. Ακρίτα. Άνω των 50 είναι: Δ. Παπαδοπούλου , Πόπη Διαμαντάκου, Λ. Μήτρου και κάτω η Αγγελική Σγώρα. Οι δημοσιογράφοι αποτελούν την πολυπληθέστερη ομάδα στο σχήμα που προκύπτει από τις προτάσεις των κομμάτων: Κιάος, Μορώνης, Ακρίτα, Διαμαντάκου, Μουλόπουλος, Τζανετάκος.

Έπονται οι καθηγητές: Σταθόπουλος, Καραποστόλης, Μήτρου και οι ...μεμονωμένοι υποψήφιοι Β. Πολύδωρας (δικηγόρος), Δ. Παπαδοπούλου (σκηνοθέτης- ηθοποιός-σεναριογράφος), Α. Κουτρομάνος (δικαστής), Α.Σγώρα και Γ.Αναστασάκος, που είναι ένα ΕΣΡ από μόνος του: Έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της AGB Hellas/Nielsen Media Research (1988-2011). Κατείχε σημαντικές θέσεις σε εταιρίες διαφήμισης και έρευνας αγοράς, καθώς και σε ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα και τη Γαλλία (1981-1990).

Έχει σπουδάσει μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ). Κατέχει μεταπτυχιακό (DEA) και διδακτορικό τίτλο (PhD) από το Université Pierre et Marie Curie στη στατιστική, καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο στην κοινωνιολογία από το Université de Paris-Sorbonne.Τέλος ,είναι Μέλος της Ολομέλειας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) από το Δεκέμβριο του 2013.

Τι είναι τελικά το ΕΣΡ, έχει καταλάβει κανείς;

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο μέγας σκοτωμός στα κανάλια;