ΣΗΜΙΤΙΚΗ ΠΑΣΟΚΤΖΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΡΗΓΗΤΙΣΣΑ Η ΛΙΛΙΑΝ

 

Για να ξέρεις τη ροή των πραγμάτων και των... προσώπων βέβαια. Μιλάμε για τα κομματικά άτομα, που οπωσδήποτε έχουν πάρα πολλές, πολύ περισσότερες πιθανότητες να παίξουν, σε σύγκριση μ’ εκείνους που παραμένουν αστέγαστοι. Εκτός κομματικού κοπαδιού.

Μέλος στη σύνθεση του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και η κυρία Λίλιαν Μήτρου. Δεν μας ενδιαφέρει ποιά είναι, πόσο έντιμη είναι, ποιάς αξίας επιστημονικής κ.λ.π. Για το ΕΣΡ αποφασίζουν τα κόμματα. Και η κυβέρνηση, βέβαια. Αφού, λοιπόν, ο σύριζας αγνόησε το εσουρού για να χορηγήσει τις 4 τηλεοπτικές άδειες, υποχρεώθηκε να σπάσει το τσαμπουκά του και τη νέα διαδικασία να την αναλάβει το προβλεπόμενο από το Σύνταγμα όργανο. Το εσουρού.

Η πολύ αξιοσέβαστη κυρία Λίλιαν Μήτρου, στο επάγγελμα δικηγόρος και γι αυτό είχε συμμετοχή ως πρόεδρος και ως μέλος σε πολλές επιτροπές κρατικές νομοπαρασκευαστικού περιεχομένου. Φοιτήτρια ήταν στη νεολαία του ΚΚ Εσωτερικού, τον Ρήγα Φεραίο. Όταν βγήκε στην αγορά εργασίας έκανε μεταγραφή στο ΠΑΣΟΚ, στα χρόνια της απόλυτης κυριαρχίας του Ανδρέα Παπανδρέου. Ήταν και σύμβουλος και πρόεδρος στο πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Η περίπτωση της κυρίας Μήτρου, ακόμα κι αν δεν είναι η αντιπροσωπευτική, δείχνει το κυρίαρχο φαινόμενο της μεταπολιτευτικής Ελλάδος. Τη χώρα μας την ξεπάτωσαν οι πολιτικοποιημένοι, οι οργανωμένοι στις προοδευτικές φοιτητικές και κομματικές νεολαίες. Όλοι αυτοί που έγιναν κοινοβουλευτικοί, κυβερνητικοί, παρακυβερνητικοί, κρατικοί, παρακρατικοί στο όνομα μιας άλλης Ελλάδος.

Διαβάστε ακόμα:

Ο παλιός είναι αλλιώς, το λένε και τα κόμματα...