ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ Η SUN ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!

 

Λάδι στη φωτιά έριξε ρεπορτάζ στην αγγλική εφημερίδα SUN, που υπογράφει Έλληνας δημοσιογράφος και αναφέρεται για ύποπτες σχέσεις της FIFA και της UEFA με τον Ολυμπιακό. Ότι ο μέχρι πρόσφατα αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακού Γιαννίκος μετακινήθηκε στην FIFA και ανέλαβε να εποπτεύει την «επιτροπή εξομάλυνσης» που διορίστηκε στην ΕΠΟ.

Κατ’ αρχήν ποιος είναι ο δημοσιογράφος Καστρινάκης, ο συντάκτης του ρεπορτάζ. Είναι μόνιμος κάτοικος Λονδίνου, ξεκίνησε πριν 20 τόσα χρόνια ως ρεπόρτερ της Άρσεναλ και κατά καιρούς, εκτός όλων των άλλων, γράφει για θέματα που έχουν σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η SUN. Κίτρινος τύπος, όμως αγγλικού τύπου, όχι ελληνικού. Κανονική εφημερίδα είναι, δηλαδή. Που αποκαλύπτει και θέματα που τα ψάχνει από την κλειδαρότρυπα σε κρεβατοκάμαρες. Ότι ο Τέρυ π.χ. πηδάει την σύζυγο συμπαίκτη του στην Τσέλσυ. Θέματα που βέβαια δεν τα πλησιάζει το BBC και κάνουν πάταγο, και σπάνια είναι σε θέση τα «θύματα» να τα διαψεύσουν. Επειδή η SUN είναι μεν κουτσομπολίστικη, αλλά παίζει με στοιχεία, όχι αέρα πατέρα.

Στο Λίβερπουλ δεν πουλιέται η SUN. Επειδή δεν αγοράζεται. Μετά τη δημοσιογραφική γκέλα της εφημερίδας στο γήπεδο Χίλσμπορω του Σέφιλντ, όπου το 1989 σκοτώθηκαν κοντά στα εκατό άτομα, στον ημιτελικό κυπέλλου Λίβερπουλ-Νότιγχαμ. Δεν φταίει η αστυνομία έγραψε η SUN, μπεκρούλιασαν οι οπαδοί της Λίβερπουλ.

Τελικά, για τη γκάφα της, όταν πλέον διαπιστώθηκαν οι ευθύνες της αστυνομίας, η SUN ζήτησε συγγνώμην. Το λάθος έγραψε, όμως. Και συνεχίζει να γράφει.

Στα φρέσκα κουλούρια. Ο Ολυμπιακός βλέπει δάκτυλο, υποβολέα τον Αλαφούζο στο ρεπορτάζ της SUN. Και ζητάει από την κυβέρνηση του Τσίπρα, στην οποία στέκεται στο πλευρό της(!) να κτυπήσει τον υπόκοσμο, τις συμμορίες.

Ο Μαρινάκης να βγάλει διάταγμα. Κανένα περίπτερο στον Πειραιά που πουλάει ξένο τύπο να δέχεται την SUN. Αλά Λίβερπουλ, λιμανίσια εξήγηση.

Διαβάστε ακόμα:

Φανεροί ήταν οι καυγάδες Λιάγκα - Σκορδά