ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ Η... ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ

 

Γιατί, λέει, η τάδε εφημερίδα άλλαξε ξαφνικά γραμμή απέναντι στην κυβέρνηση. Να δώσω την απάντηση. Επειδή έτσι γουστάρει. Γιατί, λέει, την έκανε γυριστή. Είπαμε. Δεν είπαμε; Επειδή έτσι γουστάρει. Αυτή είναι η αληθινή ελευθερία. Σήμερα χαϊδεύω την κυβέρνηση ή αβαντάρω την αντιπολίτευση, αύριο τους δίνω ξύλο. Γιατί να μην έχει το δικαίωμα αυτό ένα μήντιο;

Ο αναγνώστης είναι ο υπόλογος επειδή διαβάζει αυτή ή την άλλη φυλλάδα. Αν έχει στο εργαλείο τούτο κι εκείνο το κανάλι, το ραδιόφωνο. Αν είναι ή όχι πελάτης τους. Αν ψηφίζει αυτό ή το άλλο κόμμα, αν το καταψηφίζει. Γιατί, λοιπόν, η εφημερίδα ή ηλεκτρονική σελίδα να μην είναι ελεύθερη να κάνει παιχνίδι σήμερα έτσι, αύριο γιουβέτσι; Ναι, αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Βεβαίως δεν είναι σωστό. Καθόλου αξιόπιστο. Συμβαίνει, όμως.

Και συμβαίνει διότι πάντα παίζει μπάλα ο κωλοτουμπισμός. Φόρα παρτίδα. Από τον κόσμο. Από ένα ισχυρό κομμάτι του κόσμου. Ο αναγνώστης, λοιπόν, ο ψηφοφόρος, τέλος πάντων ο κωλοτούμπας καταναλωτής ΜΜΕ, κομμάτων είναι αυτός που ορίζει την απουσία αρχών και την ασυνέπεια στη δημόσια ζωή. Ναι, ο πολίτης του έτσι και του αλλοιώς είναι ο υπαίτιος διότι ανέχεται, διότι επιβραβεύει το φαινόμενο της κωλοτούμπας.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ Η ΚΥΡΙΑ