ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΠΑΙΚΤΗΣ ΚΟΠΑΝΗΣΕ ΔΙΑΙΤΗΤΗ

 

Με την ευκαιρία ότι ακόμα και μέχρι σήμερα οι ομάδες τιμωρούνται, με αφαίρεση βαθμών για τσαμπουκάδες των φανατικών, μου το θύμισε αναγνώστης της φυλλάδας. Το πρωτάθλημα τύπου είχε διακοπεί για ένα χρόνο(!) επειδή δημοσιογράφος κτύπησε διαιτητή.

Να κάνω τη σχετική ενημέρωση. Ο Νίκος Μάλλιαρης, παλιός ποδοσφαιριστής, εργάζεται στον ''ΦΙΛΑΘΛΟ'', υπεύθυνος κυκλοφορίας και έχει την ιδέα να διοργανωθεί πρωτάθλημα των ΜΜΕ. Το 1983, λοιπόν, με πρωτοβουλία του ''ΦΙΛΑΘΛΟΥ'' προς τις άλλες εφημερίδες πρώτα, αθλητικές, πολιτικές και οικονομικές, η ιδέα γίνεται πραγματικότητα (Στη φώτο, κάτω αριστερά τερματοφύλακας ο αξέχαστος Χρήστος Σιέμπης. Ο Νίκος Μάλλιαρης όρθιος, από αριστερά πέμπτος και δίπλα του ο Αλέξης Δέδες, σήμερα κουμάντο στην ΕΠΟ).

Για την Ιστορία, αναφέρω ότι στην πρεμιέρα η ομάδα της εφημερίδας μας νίκησε στο γήπεδο του Πανιωνίου την ΕΡΤ με 10-2, πέντε γκολ ο Μάλλιαρης. Στον τελικό, μια οικονομική εφημερίδα, δεν θυμάμαι το όνομα της, κέρδισε 3-2 τον ''ΦΙΛΑΘΛΟ''.

Την επόμενη σαιζόν, στο Β’ πρωτάθλημα τύπου, δεύτερη αγωνιστική, ο Αλέξανδρος Θεοφιλόπουλος από τα Νέα την έπεσε στον διαιτητή. Συνέπεια της εν λόγω αντιαθλητικής και... δημοσιογραφικής συμπεριφοράς ήταν να σταματήσουν οι αγώνες. Το πρωτάθλημα ξανάγινε την επόμενη χρονιά.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ