ΓΙΑΤΙ Η ΙΔΙΑ ΞΕΓΥΜΝΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ

 

Ο συγγραφέας γράφει βιβλίο και λέει ό,τι γουστάρει. Μια ιστορία με αρχή και τέλος, που βγάζει ένα νόημα. Γράφει φανταστικά πράγματα ο λογοτέχνης, πιθανότατα η έμπνευση του να ξεκινά από πραγματικά γεγονότα. Άλλο αυτό, κι άλλο κάποιος να απλώνει στο χαρτί και να εκδίδει σε βιβλίο τα προσωπικά του. Τα πολύ προσωπικά του, με ποιους έκανε παράνομο σεξ, τα ναρκωτικά που έπινε, τις ανήθικες προτάσεις του συζύγου της να πειραματιστούν σε τριολέ στο κρεβάτι, ένα σωρό αυστηρά ιδιωτικές στιγμές και σελίδες της ζωής του.

Διαβάζεις αποσπάσματα από τη βιογραφία της κάποτε σταρ Ντέμυ Μουρ και παθαίνεις. Το κορίτσι, λες, δεν αφήνει τίποτα απ' όσα θα μπάνιζε κανείς από την κλειδαρότρυπα του σπιτιού της. Παραμύθια. Είσαι αφελής να θαρρείς πως τα είπε όλα. Έγραψε αυτά που επέλεξε να αποκαλύψει. Δικαίωμα της, άλλωστε. Καμιά υποχρέωση δεν έχει να τα πει όλα.

Γιατί, όμως, βγάζει στη φόρα αυτά τα τρομερά. Ότι η μάνα της σε ηλικία 15 χρονών την πλάσαρε σε 50άρη πλούσιο, τον οποίο εκείνη, η Ντεμούλα, υποψιαζόταν για εραστή της. Ότι την πήραν πρέφα τα παιδιά της όταν ξεφτυλιζόταν μπροστά τους στη χρήση κοκαίνης.

Το βιβλίο είναι απόλυτα διαβαστικό. Γράψιμο πολύ επαγγελματικό. Φως φανάρι ότι είναι δουλειά μαστόρου γραφιά. Λογοτεχνική δουλειά άλφα. Το ερώτημα παραμένει. Να δώσεις εξήγηση, γιατί το κορίτσι, η πρωταγωνίστρια της ταινίας του 1996 STRIPTEASE (Ξεβράκωμα) στα 57 της χρόνια αποφάσισε να ξεγυμνώσει την ίδια τη ζωή της.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΜΑΤΣ