ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΣΦΙΚΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ...

 

Η πριγκήπισσα ήταν στη βασιλική άμαξα και χαιρετούσε τους ατέλειωτους στον αριθμό πανηγυρίζοντες μαλάκες, στις δυο πλευρές του δρόμου. Με ποιο τρόπο εκδήλωνε τη χαρά της στους υπηκόους της βασιλικής οικογένειας; Με ποια χειρονομία του χεριού, με ποια κίνηση του κορμιού; Σύμφωνα με τον κώδικα των ανακτόρων, Δηλαδή;

Το γαλαζοαίματο κορίτσι, διότι για να γίνει μέλος της βασιλικής οικογένειας πρώτα άλλαξε χρώμα στο... αίμα, από κόκκινο το αντικατέστησε σε μπλου, κάθεται ακίνητο στην άμαξα, χαμογελά με σπάσιμο των χειλιών ενάμισυ εκατοστού, και κουνάει ελαφρά τα δάκτυλα του δεξιού χεριού, όμως χωρίς να ξεσφίξει την παλάμη. Πριγκήπισσα είναι, όχι ποδοσφαιριστής στο γήπεδο και πολιτικός σε προεκλογική συγκέντρωση να κουνάει τα χέρια προς τον ουρανό.

Φοβερά πράγματα. Το σύμπαν έπαθε το ταράκουλο διότι, λέει, η κάποια ψευτοηθοποιός και ακτιβίστρια Μέγκαν Μερκλ έσπασε τον κώδικα του Μπάκιγχαμ. Και η βασίλισσα Ελισάβετ είναι δυσαρεστημένη με τα καμώματα της Αμερικάνας, που ξεμυαλίζει τον εγγονό της Χάρυ, και θέλει να τον πάρει και να φύγουν μακριά από την εθιμοτυπική καθημερινότητα της βασιλικής αυλής.

Μπήκα στο σόι ως νύφη, και μ' έκαναν δούκισσα του Σάσεξ, αλλά δεν θα με υποχρεώσουν κιόλας να πειθαρχώ στους ανυπόφορους περιορισμούς του παλατιού. Αυτά είναι ξεπερασμένα, δεν έχουν θέση στην εποχή μας. Αν, λοιπόν, γουστάρω να πανηγυρίσω θα το κάνω όπως μου τη δώσει, όχι μόνο να κουνάω τα δάκτυλα και να τα 'χω κλειστά, προς Θεού μην και τα έχω ανοικτά. Κάπως έτσι το σκέπτεται η κυρία και προκαλεί μια φιλολογία... Megxit.

Με τι ασχολείται ο κοσμάκης, κι εκείνος ο κόσμος που δεν λογαριάζεται για πόπολο.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ... ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ