Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ...

 

Βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της... Πόσοι άνδρες από τα εκατομμύρια της γης, εκείνους που την φαντασιωνόντουσαν την είχαν σκεφτεί, για μια στιγμή μονάχα, πεθαμένη στο κρεβάτι, μόλις στα 36 της... Δεν φορούσε τίποτα επάνω της και δίπλα της ένα άδειο μπουκαλάκι με χάπια υπνωτικά. Αυτοκτονία. Σίγουρα;

Μια γυναίκα που την βοηθούσε στο σπίτι την πρωτοείδε νεκρή στις 5 Αυγούστου, σα σήμερα το 1962. Μετά το θάνατο της η Μαίρυλιν Μονρώ ζει περισσότερο απ΄ όσο όταν ζούσε την ταραχώδη προσωπική ζωή της απόλυτης σταρ. Τα ΜΜΕ και ο κόσμος έξι δεκαετίες πλέον δεν θέλουν να την ξεχάσουν. Γιατί η Marilyn Monroe είναι μία. Μοναδική.

Η αλήθεια είναι πως είναι πολλές, πάρα πολλές, αμέτρητες οι Μαίρυλιν Μονρώ που κυκλοφορούν. Οι ξανθιές γκόμενες που της μοιάζουν, μοντέλες, τραγουδίστριες, παρουσιάστριες, ηθοποιοί, άγνωστες και χωρίς το όνειρο να γίνουν διάσημες. Μια, όμως, είναι η γνήσια, η αληθινή Μονρώ. Αυτή που έχει αυτό το ''κάτι'' που την έκανε λατρεμένη και καθόλου μισητή.

Αν αναλύσει κανείς το βλέμμα, αλλά και τις κινήσεις, το περπάτημα της θεάς θα συμφωνήσεις ότι το σεξ απήλ, η σεξουαλική της πρόκληση συνοδεύεται από μια αθωότητα, μια μελαγχολία και ένα ρομαντισμό κάθε άλλο παρά επιτηδευμένο.

Γεννήθηκε πρώτη Ιουνίου το 1926 η Νόρμα Τζαίην Μόρτενσον και στα εννιά της χρόνια την έδωσαν σε ορφανοτροφείο. Από τα 11 μεγάλωσε σε ανάδοχη οικογένεια και στα 16 ήταν νύφη στον πρώτο της γάμο. Πριν ακόμα πάρει το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο όνομα Marilyn Monroe υπέγραψε συμβόλαιο με 125 δολάρια την εβδομάδα ως μοντέλο. Σε ταινία πρωτοεμφανίστηκε μετά τον πόλεμο, σε μικρό ρόλο το μετέπειτα διαχρονικό σύμβολο του σεξ.


Διαβάστε ακόμα:

Η ΚΟΝΤΡΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΧΙΟΥ ΣΤΟ... ΦΙΛΙΚΟ