ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ ΘΙΒΕΤ

 

Η ιστορία είναι αληθινή. Αληθινότατη, όμως θα τη γράψω σαν παραμύθι. Λάθος! Όπως συνέβη θα τη γράψω, όμως θα μοιάζει παραμύθι. Αφορά πρώην υπουργό, του οποίου το όνομα υπάρχει στη Λίστα Λαγκάρντ. Φοβερά πράγματα. Μόνο στο σινεμά γίνονται αυτά.

Ο κύριος έχει 174 εκ. στην τράπεζα γίγας HSBC στην Ελβετία κι όταν τον κάνουν τσακωτό έχει ήδη χωρίσει και μένει σ’ άλλο σπίτι με την γκόμενα. Τον συμβουλεύουν να την κάνει κατ’ ευθείαν για το Λας Βέγκας, διότι εκεί υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος, που του έχουνε μιλήσει. Πράγματι, εκεί, στην πόλη του τζόγου, ο υπουργός μένει δυο μήνες.

Βρίσκεται με τον μόρτη τον μεγαλοδικηγόρο που του είχαν συστήσει κι αυτός του λέει Ξέχνα τις πιστωτικές κάρτες, εγώ θα σου βγάλω χαρτιά και θα σε στείλω στο Θιβέτ, να πας να προσκυνήσεις τον Δαλάϊ Λάμα. Ρε, παιδί μου, πες ότι θες να ασπασθείς τον βουδισμό, φόρα τα ρούχα του μοναχού, εξαφανίσου εκεί, στη Λάσα, κι εγώ θα φροντίσω τα λεφτά σου να μεταφερθούν στο Χογκ-Κονγκ.

Στο μεταξύ, άλλο πιο χοντρό πακέτο, πάντα σύμφωνα με τη Λίστα Λαγκάρντ, βρίσκεται στο όνομα ατόμου της οικογένειας υψηλού προσώπου του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην υπουργός που κρύβεται στο Θιβέτ είναι της ΝΔ.

Τα πνίξανε. Και, μάλιστα, αν σας λέει κάτι, αν θυμόσαστε μπλεγμένοι είναι αυτοί οι οποίοι περισσότερο από κάθε άλλον πολιτικό, ζητούσαν να βγουν τα ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ. Αφού, βέβαια, προηγουμένως τη μοντάρανε τη δουλειά, ισοφαρίσανε τη βρωμοδουλειά.

Κάποτε, δεν γίνεται, θα φωτιστεί με ονόματα αυτή η συγκεκριμένη αμαρτία και θα πείτε: Ρε, «κάτι» είχα διαβάσει στον αποδυτηριάκια.

Διαβάστε ακόμα:

Κόλαση με Κοντομηνά στου Μαξίμου