ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ

 

Δεν ασχολούμαι με κανένα γκάλοπ. Για πέταμα είναι όλα όσα κυκλοφορούν. Πρώτον, διότι δεν έχουν καμμία ουσιαστική σημασία, όπως και να μοιράζονται τα ποσοστά. Και δεύτερον, διότι όλα τα γκάλοπ που δημοσιεύονται είναι σκάρτα. Ό, τι λέμε. Και για ό, τι λέμε ακολουθεί επιχειρηματολογία.

Το τάδε κόμμα έχει αυτά τα ποσοστά. Και; Ας τα έχει. Ας βελτιώσει τη θέση του, ας έχασε μονάδες. Και; Το πρόβλημα της Ελλάδος, διότι αυτό είναι το ζητούμενο, δεν θα το λύσει όπως και να κάτσει η τράπουλα στα γκάλοπ. Αυτό είναι το ένα.

Το άλλο είναι ότι όοοοολα τα γκάλοπ είναι ψεύτικα. Ό, τι λέμε. Στο υπογράφω ότι όοοοολα τα γκάλοπ είναι γνήσια και αντικειμενικά, όμως δεν σου δίνουν την αλήθεια. Όοοοολα κουβαλάνε το ψέμα, την απάτη. Να σου εξηγήσω.

Ένα γκάλοπ για να σου δώσει μια πιστή εικόνα χρειάζεται να γίνει με κάποιες απαραίτητες προδιαγραφές. Και πρώτα-πρώτα όχι σ' ένα περιορισμένο αριθμό ατόμων. Πήρες χαμπάρι;

Τα γκάλοπ που παραγγέλνουν οι εφημερίδες για να πουλήσουν μούρη κοστίζουν πενταροδεκάρες. Γι' αυτό τα ξεπετάνε οι εταιρείες δημοσκοπήσεων στα γρήγορα και στα πεταχτά. Τα ερωτήματα απευθύνονται σε λίγους.

Το κανονικό γκάλοπ θα το κάνει η αμερικανική πρεσβεία κι αυτό δεν θα δημοσιευθεί. Όπως το γκάλοπ που θα παραγγείλει ένα hedge fund αξίζει σχολιασμού. Τι θέλω να πω;

Τα ΜΜΕ κάνουν πρόχειρα και φθηνά γκάλοπ για να τα εμπορευθούν. Να βγουν στα δελτία ειδήσεων και οι φυλλάδες να έχουν τζάμπα ρεκλάμα.

Η αγγλική πρεσβεία και η γαλλική, που όπως η αμερικανική, κάνουν γκάλοπ για να ξέρουν τι παίζει στην Ελλάδα. Και πώς θα παίξουν οι ίδιοι με Σαμαρά ή, Τσίπρα. Όπως και τα fund θέλουν να γνωρίζουν αν η Ελλάδα προσφέρεται ή, όχι για επενδύσεις.

Θα συνεχίσω με το τι αναφέρουν τα “μυστικά” γκάλοπ για Σαμαρά, Τσίπρα και λοιπούς παίκτες της εγχώριας κομματικοκρατίας.

Διαβάστε ακόμα:

Και ο καραγκιόζης του Σπαθάρη έκανε δήμαρχος