ΒΑΣΙΛΗΑΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

Επειδή πέφτει παραφιλολογία για τις “βλέψεις” των Γλύξμπουργκ να εμπλακούν δημοκρατικά σαν εκλεγμένοι σωτήρες της μνημονιακής Ελλάδος, να θυμίσω τι είχε γίνει πριν από 13 χρόνια στη Βουλγαρία. Παγκόσμιο γεγονός. Χωρίς προηγούμενο.

Ο “βασιληάς” Συμεών είχε εκλεγεί πανηγυρικά ως αρχηγός παράταξης και έγινε πρωθυπουργός, χωρίς να γνωρίζει να μιλάει βουλγαρικά.

Γίνεται η αλλαγή το 1989 στην Ανατολική Ευρώπη και σε μία νύχτα εξαφανίζονται όλα τα κομουνιστικά κόμματα. Στον τίτλο. Στην πραγματικότητα και ειδικά στην Βουλγαρία ακόμα και σήμερα οι κομουνιστές, με ταμπέλα το “Σοσιαλιστικό” κόμμα, έχουν τον πρώτο λόγο.

Και για να είναι πάντα οι ρυθμιστές του παιχνιδιού κάνουν απίθανες συμμαχίες. Μία απ' αυτές ήταν να “τα βρούνε” με τον Συμεών, που είχε φυγαδευθεί μωρό ακόμα, πρώτα στο Ισραήλ, όταν ξέσπασε ο παγκόσμιος πόλεμος. Τον ανακάλυψαν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Οι κομουνιστές για να μη ξαναχάσουν εκλογές από τους δεξιούς στην μετακομουνιστική Βουλγαρία έβαλαν μπροστά τον Συμεών, που ήταν επιχειρηματίας εγκατεστημένος χρόνια στην Ισπανία, και κέρδισε πανηγυρικά στις κάλπες του 2001.

Για να δεχθεί να παίξει το ρόλο του μαϊμού πρωθυπουργού ο Συμεών, “ο διάδοχος του βασιλικού θρόνου της Βουλγαρίας”, ζήτησε να του επιστραφεί η βασιλική περιουσία, κυρίως ακίνητα.

Τελικά, το απόλυτο φιάσκο εκλεγμένου πρωθυπουργού, ο Συμεών, γαλαζοαίματος κι αυτός, ήταν στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα στο μνημόσυνο του βασιληά Παύλου της Ελλάδος. Ο άνθρωπος, πάντως, έκανε τη δουλειά. Τα πήρε όλα από την “πατρίδα” του την Βουλγαρία και έφυγε.

Διαβάστε ακόμα:

Το πτώμα, ο γιος του πτώματος