ΒΑΣΙΛΟΠΑΙΔΟ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΠΑΙΔΟ

 

Μήπως φτιάξουν κόμμα οι Γλύξμπουργκ. Πατσαβούρες στη μάπα θέλουν αυτοί πού δηλώνουν τη σχετική ανησυχία. Το’ χει ανάγκη ο οργανισμός τους. Αμάν λένε, μη γίνει και τούτο το κακό. Ο γιός του Κοκό, του πρώην βασιληά, να κατεβάσει αρχηγό κόμματός τον Παύλο. Τον πρωτότοκο γιο του, πού είναι παντρεμένος με την Εβραία ονειροπαρμένη Μαίρη Σταντάλ.

Για σιγά, ωρέ. Ποιο είναι το πρόβλημα, για να κάνουμε ταμείο. Αν θα κατεβεί στις εκλογές το ομορφόπαιδο ο Παύλος η, επειδή κάποιοι πατριώτες θα ψηφίσουν με τα δύο χέρια βασιλόπαιδο.

Ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου είναι αντιβασιλικοί. Όπως και αντιχουντικοί. Αντιδημοκρατικοί. Αντικομουνιστές. Αντιαριστεροί, φιλοαριστεροί, δεξιοί, αντιδεξιοί, ολυμπιακοί, αντιολυμπυακοί, αμερικανόφιλοι, αντιαμερικάνοι. Καλώς, κακώς έτσι πορεύεται ο κόσμος.

Είμαστε στη φάση όπου ο κόσμος τα’ χει με τους πολιτικούς. Δεν θέλει να τους βλέπει. Και αυτό είναι σωστό; Θέλω να πω ότι αυτό κάπου βγάζει, για να έχουμε καλό ερώτημα.

Κυριαρχεί ο αντιχουντισμός, κι όμως μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων, πολύ μεγαλύτερο απ΄ όσο νομίζει ο μέσος ψηφοφόρος,γουστάρει με χίλια τους χουντικούς. Μακάρι, σου λένε κάποιοι, να υπήρχε ένας Παπαδόπουλος.

Κυριαρχεί ο αντιμοναρχισμός. Κι’ όμως  κάποιοι τη βρίσκουν με βασιληά. Η χοντρομαλακία. Άλλο γουστάρω στο κρεβάτι μου την Πηνελόπε Κρουζ κι άλλο ότι σίγουρα θα είναι το κορίτσι  έτσι όπως το περίμενα.

Διαβάστε ακόμα:

Το πτώμα, ο γιος του πτώματος