ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ

 

Δεν έχει ξαναγίνει. Δεν το έχω ματαδεί, τουλάχιστον. Έριξα μια ματιά στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων κυρίου Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Έπαθα την πλάκα μου.

Ξέρεις πώς γίνεται η δουλειά. Διαβάζεις σ' όλα τα ψηφοδέλτια άγνωστα ονόματα, τα οποία βέβαια πιθανότατα να πρόκειται για άτομα σπουδαία. Άλλο αυτό. Μιλάμε για αναγνωρισιμότητα, όχι σημαντικότητα. Και δίπλα σε κάθε όνομα αναφέρεται το επάγγελμα του κάθε υποψηφίου. Επιχειρηματίας, γιατρός, ηθοποιός, σερβιτόρος, παρκαδόρος, ό, τι επαγγέλεται ο υποψήφιος.

Στον μακρύ κατάλογο των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του Σύριζα για το δήμο της Αθήνας τι είδα; Το διάβαζα, το ξαναδιάβαζα, μήπως έγινε λάθος, μήπως μπερδεύτηκαν οι τυπωμένες αράδες μ' άλλο κείμενο.

“Απολυμένη καθαρίστρια” δηλώνει μία υποψήφια. Τι είναι πάλι τούτο; Άλλη είναι συγγραφέας, άλλη ερευνήτρια επιστημονικού κέντρου, άλλη δικηγόρος, κομμώτρια, οδηγός ταξί, επιχειρηματίας. Τι θα πει “απολυμένη καθαρίστρια”;

Δεν είναι κακό να είναι κάποια καθαρίστρια. Εργαζόμενη είναι. Τι εννοείται όταν προβάλλεται το... προσόν της “απολυμένης”; Η κυρία, δηλαδή, κρίθηκε ακατάλληλη για καθαρίστρια, ίσως τεμπέλα, ίσως ανίκανη, και κάνει για δημοτική σύμβουλος.

Στο ψηφοδέλτιο του κυρίου Σακελλαρίδη υπάρχουν κι άλλοι δύο απολυμένοι! Δεν κάνω πλάκα. Ένας αυτοσυστηνόμενος “απολυμένος σχολικός φύλακας” κι ένας “απολυμένος συνδικαλιστής”. Ας ελπίσουμε να βρουν δουλειά στο Δήμο.

Διαβάστε ακόμα:

Ζήσε τον μύθο σου με τον Τσίπρα