ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ!

Πηγή: INTIME
 

Δεν είμαι Μπερλουσκόνι είπε ο εφοπλιστής Ευάγγελος Μαρινάκης. Κι όμως είναι! Μιλάμε πολιτικά, όχι προσωπικά. Λέμε όχι τι είναι αυτός ο κλόουν Μπερλουσκόνι, πόσο καραγκιόζης είναι σα δημόσιο πρόσωπο, αλλά τι σημαίνει Μπερλουσκονισμός.

Ο Σύλβιο Μπερλουσκόνι, και μη μας επηρεάζει ότι σαν άτομο είναι το νούμερο της οικουμένης, άνοιξε το δρόμο στις ανάγκες των καιρών. Τούτον, τον άλλον αιώνα, το παιχνίδι της κυβερνητικής εξουσίας θα το πάρουν οι επιχειρηματίες. Νομοτελειακά.

Θα κλείσει ο κύκλος των πολιτικών, όπως κάποια στιγμή βγήκε από τη μέση το παπαδαριό, αλλά και οι κληρονομικοί βασιλικοί άρχοντες. Μιλάει η Ιστορία. Η εξέλιξη των πραγμάτων.

Ένας επιχειρηματίας, ένας μεγιστάνας της Ιταλίας είναι ο Σύλβιο Μπερλουσκόνι που έγινε πρωθυπουργός εκλεγμένος, μάλιστα όχι μονάχα μια φορά. Τι λιγώτερο είναι ο κύριος Μαρινάκης; Επιχειρηματίας κι αυτός πετυχημένος και αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά. Καλοδεχούμενος. Αφού είναι άχρηστοι, ανίκανοι, λαμόγια οι επαγγελματίες πολιτικοί σαν άλλος Μπερλουσκόνι, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα βοηθήσει αυτός στην ανάπτυξη και την πρόοδο του Πειραιά.

Ο Μαρινάκης, μάλιστα, όχι σαν κάποιος ακόμα αέρα πατέρα κομματάρχης, αλλά σαν Μπερλουσκόνι, δηλαδή ως προερχόμενος από το χώρο της γόνιμης κοινωνικά επιχειρηματικής δράσης, όρισε συγκεκριμένα και πρακτικά, τους στόχους του στον Πειραιά. Μέσα σ' αυτούς και το μείζον όραμα να εγκατασταθούν στο πρώτο λιμάνι της χώρας οι Έλληνες εφοπλιστές.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί τρομοκρατήθηκε ο Μαρινάκης από τον Σαββίδη