ΣΤΗΜΕΝΑ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ Η, ΑΣΤΑΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Είναι εύκολο να λες ότι τα γκάλοπ πέσανε έξω. Ότι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έκαναν παιχνίδι στις εκλογές. Ότι διαψεύστηκαν και τα exit-poll. Ότι πέσανε λεφτά, δουλέψανε τα συμφέροντα. Διαφωνώ.

Όλα αυτά δεν αποκλείεται σε κάποιο βαθμό να ήταν πράγματι στημένα. Όχι, όμως, όπως τα παρουσιάζουν, διότι αυτό που λέγεται γκάλοπ, πρόβλεψη και τάσεις του εκλογικού σώματος, πήγε κιόλας στην πυρά. Κάηκε.

Ποιος, δηλαδή, θα δίνει αύριο βάση στις δημοσκοπήσεις; Παραμύθια, θα λέει ο κόσμος. Απάτη. Θέλετε να μας παραπλανάτε. Άρα, ό,τι προγνωστικά δίνετε δεν έχουν καμμία αξία.

Τι, λοιπόν, να έγινε; Το γράφω και το εννοώ. Το 14% π.χ. σε μια εβδομάδα κιόλας πήγε 20 και μετά από τρεις ημέρες στο 23% για κάποιο υποψήφιο. Μην το αποκλείεις. Όπως άλλος από το 30% να μειώθηκε στο 21% σε δέκα μέρες.

Τρέχουν τα ...ποσοστά, πάνω, κάτω. Και όσο πλησίαζε η Κυριακή των εκλογών τόσο να άλλαζε ο κόσμος τις προτιμήσεις τους, έτσι που δεν τους προλάμβαναν τα γκάλοπ. Εδώ κάποιοι, άλλαξαν γνώμη τη στιγμή ακριβώς που ήταν πίσω από το παραβάν.

Και με τα έξιτ-πολ δεν αποκλείεται να συνέβη το άλλο. Οι ψηφοφόροι που έλαβαν μέρος  να δούλεψαν τις εταιρείες. Να έκαναν την πλάκα τους. Δεν κατάλαβα. Μιλάμε για τις εκλογές, δηλαδή για μια ιστορία της πλάκας. Για μια ιστορία που την παίρνουν στα σοβαρά μόνον οι επαγγελματίες αυτής της δουλειάς, πολιτικοί, υποψήφιοι και σια.

Διαβάστε ακόμα:

Τα κρυφά όπλα του δήμαρχου Ψινάκη