ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Στο ΚΚΕ αποκαλείς “σύντροφε” τον άλλον. Είναι σύντροφός σου. Έχει τις ίδιες ιδέες, τις ίδιες αγωνίες, τους ίδιους στόχους. Είστε ένα. Ακόμα και δόκιμο μέλος να είσαι, “σύντροφο” θα πεις το στέλεχος του κόμματος, τη στελεχάρα, ακόμα και το Νο1 του ΚΚΕ, τον γραμματέα.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου καθιέρωσε στο ΠΑΣΟΚ το “συναγωνιστής”. Ο ένας αγωνιστής έλεγε “συναγωνιστή” τον άλλον αγωνιστή. Είμαστε, δηλαδή, στο ίδιο κόλπο, κι εμείς, αριστεροί, αριστερότατοι, εναντίον της δεξιάς, αλλά διαφορετικό μαγαζί, γι' αυτό καταργούμε το “σύντροφος”, το αντικαθιστούμε με το “συναγωνιστής”.

Όπως το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας δεν το είπε κόμμα, το είπε κίνημα. Όχι και να είμαστε ίσα και όμοια με τους άλλους. Κι όταν έκανε ανασχηματισμό στην κυβέρνησή του ο Ανδρέας είπε κάνω “αναδόμηση”, όχι ανασχηματισμό. Με τέτοια κόλπα, παίζοντας με τις λέξεις, ο απατεώνας δούλευε τον κόσμο, ο οποίος κόσμος βέβαια ψοφούσε να δουλευθεί.

Και μιλάμε για δεκαετίες '70 και '80, όπου δεν υπήρχε πείνα και απελπισία, όπως σήμερα, κι αυτό που έπαιζε ήταν ο αντιχουντισμός. Οι κακοί ήταν οι χουντικοί, οι καλοί οι αντιχουντικοί, άλλο αν κάποιοι αντιστασιακοί θα εξελίσσονταν σε αρπακτικά του κερατά.

Έτσι που λες. Καουμπόυδες και ινδιάνοι η δουλειά. Προτιμήστε μας όχι γιατί είμαστε τίμιοι και ικανοί αλλά γιατί είμαστε ενάντια των ινδιάνων.

Ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης στην ίδια πατέντα. Δεν είμαι ο αρχηγός του Ποταμιού, ούτε ο πρόεδρός του. Είμαι ο “επικεφαλής” του Ποταμιού. Φοβερά πράγματα. Και τα μέλη του κόμματος, του Ποταμιού, θα τα λέμε “εθελοντές”. Ούτε σύντροφοι, ούτε συναγωνιστές. Αυτά παληώσανε.

Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών έλεγε ο τρελλός ο Παπαδόπουλος. Ο πονηρός ο Θεοδωράκης, μύστης όπως ο Τσίπρας του δασκάλου Ανδρέα Παπανδρέου, λέει Ελλάς Ελλήνων Εθελοντών.

Διαβάστε ακόμα:

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε