Ο ΣΑΡΚΟΖΙ, Ο ΚΑΝΤΑΦΙ, Ο ΜΙΚΗΣ, Ο ΑΝΔΡΕΑΣ

 

Είναι σα να βουτήξανε τον Παπανδρέου. Το ίδιο είναι όταν αρπάζουμε τον Νικολά Σαρκοζί. Άλλο Τσοχατζόπουλος κι άλλο Παπανδρέου. Δεν είναι ίσα και όμοια. Άλλο Καραμανλής κι άλλο Λιάπης.

“Υπό αστυνομική κράτηση” ο πρώην της Γαλλίας για 24 ώρες. Σα να φώναξε ο ανακριτής τον Κώστα Καραμανλή. Τον Γιώργο Παπανδρέου. Τόσο σοβαρό είναι. Γιατί, όμως, τη στήσανε στον Σαρκοζί; Επειδή, λέει, είχε πάρει κάτι ψιλά πριν τις εκλογές του 2007 από τον μακαρίτη Καντάφι. Μόνον αυτός;

Και ο δικός μας, ο Ανδρέας Παπανδρέου τα είχε πάρει από τον δικτάτορα της Λιβύης. Όχι, δηλαδή, ότι τα είχε κάνει παντελόνι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Για την αλλαγή πήγαν τα πακέτα του σοσιαλιστή χουντικού Καντάφι.

“Για να γίνει αλλαγή στην Ελλάδα, όπως έκανα αλλαγή κι εγώ στην πατρίδα μου, ενίσχυσα οικονομικά τον Ανδρέα” είχε πει ο παρανοϊκός Καντάφι στον Μίκη Θεοδωράκη. Ρωτήστε τον μουσικοσυνθέτη να σας τα πει.

Επί του θέματος. Γιατί τον βουτήξανε τον Σαρκοζί. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Γιατί θα πέσει λεπίδι σε επιχειρηματίες στην Γαλλία. Έτοιμη είναι η λίστα. Ποιος να διαμαρτυρηθεί και τι να πει όταν η αδέκαστος δικαιοσύνη άπλωσε χέρι μέχρι και στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας.

Διαβάστε ακόμα:

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε