ΤΟ GAME OF THRONE ΤΟΥ ΑΝΑΣΦΑΛΟΥΣ ΣΑΜΑΡΑ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Δημήτρης Αβραμόπουλος αντί της Ντόρας Μπακογιάννη. Πώς τα φέρνει η ζωή! Νέος επίτροπος της Ελλάδος στην Κομισιόν ο υπουργός εθνικής αμύνης κι όχι, όπως όλοι περίμεναν, η κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Μιλάμε για ΝΔ, για το κόμμα της απόλυτης ξευτύλας.

Πρόεδρος της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς που την είχε εγκαταλείψει, με συνέπεια να ανατραπεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Επίτιμος πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, άλλος μέγας αποστάτης, αυτός της Ένωσης Κέντρου.

Παρακάτω, για να μη ξεχνιόμαστε. Εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή. Φαβορί η Ντόρα και για να μη βγει αυτή ο Αβραμόπουλος συμμαχεί με τον Σαμαρά. Όπως ο Σαμαράς έτσι και η Ντόρα εγκαταλείπει τη ΝΔ και φτιάχνει δικό της κόμμα. Όπως ο Σαμαράς έτσι και η Μπακογιάννη επιστρέφει στη ΝΔ.

Ο Σαμαράς, ανασφαλής από τότε που μπήκε στην πολιτική, ζύγισε την κατάσταση και τελικά στέλνει στην Ευρώπη τον πιο επικίνδυνο αντίπαλό του. Τον διώχνει από τα πόδια του.

Στη σκιά του πρωθυπουργού παρέμενε σταθερά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αβραμόπουλος, όμως και σε αφθαρσία. Δεν ακουμπάει προσωπικά τον Αβραμόπουλο η όποια φθορά της κυβέρνησης, διότι ήταν υπουργός στρατιωτικών, δηλαδή όχι σε “πολεμικό” υπουργείο, π.χ. παιδείας, υγείας, δημόσιας τάξης κ.α.

Ο Αβραμόπουλος ήταν διπλωμάτης και τον έριξε στην πολιτική ο Μητσοτάκης. Ο επίτιμος τον ανέδειξε, μέχρι που κι αυτός, ο Αβραμόπουλος, όταν είδε ότι δεν έχει τύχη να γίνει αρχηγός στη ΝΔ, την πούλησε κι αυτός. Έφτιαξε δικό του κόμμα κι όταν δεν περπάτησε αυτό, όπως ο Σαμαράς και η Μπακογιάννη, επέστρεψε στο μαντρί.

Στη θέση της Μαρίας Δαμανάκη, πρώην υποψηφίας δημάρχου Αθηναίων και πρώην αρχηγός του Συνασπισμού, ο Σαμαράς από τους δύο πρώην δημάρχους στην πρωτεύσουσα, Αβραμόπουλο και Μπακογιάννη, προτίμησε τον πρώτο.

Γιατί αναφέρω τα “πρώην” πόστα τους; Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση αυτοί οι ίδιοι. Αυτοί είναι που κυκλοφορούν στην πιάτσα. Σα δήμαρχοι, σαν υπουργοί, σαν αρχηγοί κόμματος. Νταραβετζήδες της εξουσίας. Κι όλοι είναι καλοί. Ικανοί. Έντιμοι. Γι' αυτό ξεπατώθηκε η Ελλάδα. Επειδή ο ελληνικός λαός νταραβερίζεται με σωστούς νταραβεριτζήδες. Χαίρετε.

Διαβάστε ακόμα:

Ενας τίμιος άχρηστος και επικίνδυνος