ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΩΝΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;

 

Από τις ακαδημίες βγάζεις παίκτες. Έχει ταλέντο ένα παιδί, όμως χρειάζεται και την εκπαίδευσή του, από τους ειδικούς όχι εκείνους που είναι προπονητές σε επαγγελματικές ομάδες. Δεν έχει το χρόνο, αλλά και τη σκέψη, σίγουρα και την απαραίτητα γνώση, ο προπονητής της Μπαρτσελώνα, ή της Αρσεναλ να αναλάβει την εκπαίδευση στα φυτώρια.

Τα κόμματα στην Ελλάδα, αυτά που κυβερνούν, και τα άλλα που περιορίζονται μόνον για να γαυγίζουν, διαθέτουν, σε επίπεδο γνωστικό, εκπαιδευτικό, τμήματα υποδομής και εξελίξεως νέων πολιτικών στελεχών; Ας θέσουμε ένα εύλογο ερώτημα. Αν υπήρχαν οι ακαδημίες της ΝΔ και του Σύριζα, όχι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού π.χ., θα παρήγαγαν αυριανούς υπουργούς καλύτερους της προηγούμενης γενηάς;

Η Μπαρτσελώνα, την οποία ήδη αναφέραμε, από τις ακαδημίες της, εκτός από παίκτες βγάζει και… προπονητές! Γκουαρντιόλα, Ενρίκε και, καθώς λέγεται, η μεγάλη καταλανική ομάδα είναι ήδη στον προγραμματισμό για να λειτουργήσουν φυτώρια και για διοικητικά στελέχη! Γιατί, όχι;

Κάποτε χρέη γιατρού, αλλά και συμβούλου επιχειρήσεων, έκανε ο μάγος της φυλής. Σήμερα, στην ιατρική υπάρχουν ειδικότητες σε κάθε… ειδικότητα ιατρού. Έχει τις δικές του ειδικότητες ο οδοντίατρος, ο παιδίατρος, ο ορθοπεδικός. Το ίδιο και στην προπονητική. Μια ομάδα δεν υπάρχει στο χάρτη, δηλαδή θα σβήσει από το χάρτη, αν τα περιμένει όλα από τον προπονητή. Έχει ανάγκη τον μασέρ, τον γυμναστή, τον ντοπαριστή, τον διατροφολόγο, τον σκάουτερ, τον μάνατζερ, όλους αυτούς που έχουν σχέση με τα αποδυτήρια κι όχι το λογιστήριο, τις πωλήσεις της εταιρείας, την εμπορική εκμετάλλευση κλπ.

Κυβέρνηση γίνεται ένα κόμμα. Και τι αποδεικνύεται; Πως κάποιοι, από τον πρωθυπουργό μέχρι υπουργούς, είναι γκα – γκα. Άσχετοι. Ανίκανοι. Της πλάκας ιστορία, εντελώς.

Κυβέρνηση αύριο θα γίνει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Με ποιους; Με συριζαίους γκα-γκα; Εκτός κι αν δεχθούμε ότι η ΝΔ έχει νυχτερινή σχολή έστω επιμορφώσεως των στελεχών εκείνων που θα αναλάβουν με επιτυχία τις τύχες της ομαδάρας, της Ελλαδάρας, όλε.

Διαβάστε ακόμα:

Παπαγάλος και γαμώ την κασέτα