ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ

 

Κάποιος μητροπολίτης, αδιάφορο ποιας περιοχής, Αμβρόσιος στο όνομα, έκανε μία ολότελα αντιχριστιανική δήλωση δημοσίως και επισήμως. Αυτή, συγκεκριμένα: “Αγανακτώ με τις τιμές των μοναχών του Αγίου Όρους προς τον άθεο Τσίπρα”. Ο άνθρωπος, βέβαια, πέρα από την αντιχριστιανική του τοποθέτηση, δεν ξέρει τι λέει.

Πού ακούστηκε ένας χριστιανός να μη συνομιλεί, να μη συναλλάσσεται, να μην αποδέχεται την πίστη ή, την απιστία κάποιου; Ο Χριστός, όπως και ο Θεός, υποτίθεται, ότι έχουν ανοικτή την αγκαλιά τους σ' όλους. Στους πιστούς και τους άπιστους. Τους καλούς και τους κακούς.

Παρακάτω. Ποιος λέει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος; Ο ίδιος. Και επειδή το λέει, αν το λέει, σημαίνει ότι πράγματι είναι άθεος; Ο Τσίπρας, δηλαδή, λέει την αλήθεια σ' ό, τι λέει; Κουφό. Εντελώς. Αν, δηλαδή, ο πρόεδρος του Σύριζα πει Είμαι καλός χριστιανός και κάθε βράδυ κάνω την προσευχή μου, εγώ θα μασήσω; Ακόμα και αλήθεια να λέει δεν θα πω ότι είναι ειλικρινής. Που δεν θα το πω αυτό, θα πω το άλλο. Στα παπάρια μου αν είναι άθεος ή, όχι.

Παρακάτω. Το Άγιον Όρος είναι κέντρο εξουσίας. Όχι κέντρο αποφάσεων, δεν λέω αυτό. Κάποιες Μονές παίζουν μπάλλα διαπλοκής. Αυτό είναι γνωστό εδώ και χίλια χρόνια, όχι εννιακόσα. Αφού, λοιπόν, ο Αλέξης μας είναι υποψήφιος πρωθυπουργός οι πονηροί νταραβερτζήδες καλόγεροι, οι επιστήμονες και πρώτοι διδάξαντες στη διαπλοκή, σχετικώς και αναλόγως τον “υποδέχθηκαν” τον σύντροφο Τσίπρα.

Κάνε μας τη χάρη, κύριε Αμβρόσιε.

Διαβάστε ακόμα:

Δήμητρα Λιάνη έγινε ο Τσίπρας