ΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗΑ!

 

Τον βασιληά Όθωνα τον αποφάσισαν οι ξένοι. Δεν μιλάς για Ελλάδα, μάλιστα για τη “νικήτρια” του Τούρκου, αν δεν λαμβάνεις υπ' όψιν ότι αυτοί που σε βοήθησαν να απελευθερωθείς συμφώνησαν ποιον βασιληά θα έχεις. Και, μάλιστα, δεσμευτήκανε μ' ένα κωλόχαρτο που υπέγραψαν ότι το κωλόπαιδο που θα διαλέξουν δεν θα προέρχεται από τη δική τους βασιλική αυτή. Δεν θα είναι, δηλαδή, Άγγλος, ούτε Γάλλος και Ρώσος.

Οι ξένες δυνάμεις, λοιπόν, είχαν συμφωνήσει ότι το προτεκτοράτο Ελλάδα χρειάζεται ένα θρόνο, διαφορετικά δεν ελέγχεται η σακούλα σ' αυτή τη γωνιά της Μεσογείου. Κι όταν απγότερα έδιωξαν τον Όθωνα, όχι οι Έλληνες, αλλά οι Άγγλοι, πάντα οι ξένοι, έστειλαν άλλο, δικής τους επιλογής, προγκηπόπουλο, να φορέσει το στέμμα της... Ελλάδος.

Εδώ δεν γράφουμε Ιστορία. Δεν καταγράφουμε απλά τα γεγονότα. Εδώ πουλάμε ουσία, που την βγάζουμε από τα γεγονότα. Γι' αυτό δεν ξοδευόμαστε σε παραπανήσια πράγματα. Λοιπόν. Με την ευκαιρία ότι σα σήμερα, 5 Σεπτεμβρίου, το 1863, αναχώρησε ο βίκινγκ Γουλιέλμος από την Κοπεγχάγη να έρθει στην Αθήνα, διότι αυτός κληρώθηκε να γίνει ο δεύτερος βασιληάς, ο μετά τον Βαυαρό Ότο γράφουμε τούτες τις αράδες.

Ο πατέρας του Γουλιέλμου, που στην Ελλάδα τον είπαν “Γεώργιο Α'”, δεύτερος γιος ενός Δανού πρίγκηπα, κουμανταδόρου σ' ένα δουκάτο, που αργότερα έγινε κι αυτός βασιληάς στη χώρα του, πριν φύγει για Ελλάδα ο γιος του είπε: “Μη ξεχνάς ότι οι βασιληάδες βασιλεύουν, δεν κυβερνούν”. Ο γιος, όμως, όταν έγινε βασιληάς στην Ελλάδα το ξέχασε. Επόμενο ήταν.

Όταν είσαι σε νοικοκυρεμένη χώρα, όπου βασιλεύει η τάξη, όπου κυριαρχεί η ισορροπία δυνάμεων, δεν είναι μαλάκας ο βασιληάς να υπονομεύει το θρόνο του, αφήνει τις κυβερνήσεις να φθείρονται. Στην Ελλάδα, όμως που δεν υπάρχει τίποτα όρθιο, θέλει, δεν θέλει ο βασιληάς θα μπερδευτεί. Διαφορετικά θα είναι μια γλάστρα χωρίς μυρουδιές και άνθη.

Ο Γουλιέλμος Χριστιανός Αδόλφος Γεώργιος της Δανίας, στην Ελλάδα “Γεώργιος Α'”, δολοφονήθηκε στην αποβάθρα του Λευκού Πύργου το 1913. Διάδοχός του ο Κωνσταντίνος που δεν τα έβρισκε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Το αφήνουμε αυτό.

Οι Έλληνες βασιλείς, μάλλον οι βασιλείς στην Ελλάδα δεν έχουν επίθετο. Είναι ασχετοσύνη, λοιπόν, τον δεύτερο βασιλικό οίκο, από Δανία μεριά, ο πρώτος ήταν από το Μόναχο, να τους λένε Γκλύξμπουργκ. Ο Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ, λένε, για τον τελευταίο, τον πρώην βασιληά Κωνσταντίνο. Με το δημοψήφισμα του 1974 η βασιλεία τελείωσε,όμως αξίζει να πούμε κάτι περί Γκλύξμπουργκ.

Glicksburg δεν είναι επώνυμο, αλλά όνομα μιας περιοχής της Πρωσίας, σήμερα στο έδαφος της Γερμανίας. Οι γαλαζοαίματοι όπως τους λένε, οι ευγενείς, οι αριστοκράτες, παντρευόντουσαν μεταξύ τους και ο καθένας στον τίτλο του κουβαλούσε το τοπονύμιο των προγόνων του. Η φάρα του Χριστιανού Θ', πατέρα του βασιληά της Ελλάδος ήταν Schleswig – Holstein – Glicksburg – Οldeburg. Γιατί, όμως, τον βασιληά της Ελλάδος οι μυστικές υπηρεσίες της Αγγλίας τον ονομάτισαν Γκλύξμπουργκ και μάσησαν οι αριστεροί στην Ελλάδα, κι όχι π.χ. Χόλστάιν και Όλδεμπουργκ, είναι μία άλλη ιστορία. Μην τα σκαλίζουμε όλα.

Τέλος πάντων, σήμερα οι ξένοι δεν χρειάζεται να μας στείλουν βασιληά. Ο μεν πρόεδρος της δημοκρατίας αντί του βασιληά είναι ανύπαρκτος, οι δε κυβερνήσεις ενεργούν ως εντολοδόχοι των ξένων.

Διαβάστε ακόμα:

Ενα παράθυρο στη δημοκρατία