ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΣΗ ΣΤΟ ΜΠΡΑΤΣΟ

 

Ο σύντροφος Σπύρος Λουκούδης, ο ιεραρχικά Νο2 μετά τον Φώτη Κουβέλη στη Δημάρ, δεν αντέχει άλλο στο κόμμα και θέλει να φτιάξει άλλο. Κι όταν το φτιάξει, εδώ είμαστε και δεν είσαστε, κάποιοι του νέου κόμματος θα θέλουν να φτιάξουν ξανά μανά άλλο κόμμα.

Οι άνθρωποι είναι άρρωστοι. Όπως το λέω. Έχεις να κάνεις με ασθενείς. Ο Λυκούδης, άνθρωπος σοβαρότατος, ευπρεπής, χαμηλών τόνων, όχι εξτρεμιστής αριστερός, έφυγε από τον Συνασπισμό, που έγινε αργότερα Σύριζα, και μ’ άλλους συντρόφους έφτιαξαν την Δημάρ. Και στον Συνασπισμό είχαν βρεθεί από άλλα κόμματα της αριστεράς, ΚΚ εσωτερικού κ.λ.π.
Ποια είναι η αρρώστεια τους; Η ανίατη. Είναι ιδεολόγοι. Πρόσεξε. Δεν είναι ασθενείς, δηλαδή βαρεμένοι οι άνθρωποι, επειδή είναι αριστεροί. Το ψυχολογικό τους αδιέξοδο προκαλείται γιατί είναι ιδεολόγοι. Πιστεύουν σε κάτι.

Ναι, είναι η γραφικότης, η ασθένεια, το ακατανίκητο αλκοολίκι να θέλεις να ασχοληθείς με την πολιτική επειδή έχει φάει με ένεση στο μπράτσο μια ιδεοληψία. Να σε κυριεύει η επιθυμία να μεταδώσεις σαν κόμμα της δική σου αλήθεια.

Αυτός ο τύπος του κομματικού ιδεολόγου, αν δεν βρει τον εαυτό του, αν δεν συνέλθει, θα καταλήξει μια ξευτύλα και μισή, επαγγελματικό κομματικό στέλεχος, αναξιόπιστος, αναξιοπρεπής, σκέτος φαύλος. Να υπηρετεί τον λαό μέσα από μια τσόντα, ένα κόμμα 2-3%.

Διαβάστε ακόμα:

Σα ξεμυτίζει γυμνό στην εξέδρα