ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ

 

Έτσι ξηγιούνται οι υποψήφιοι αρχηγοί, όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, η υπουργάρα του ΠΑΣΟΚ. Κάποτε ήθελε να γίνει αυτός αρχηγός, σήμερα στο κόμμα έχει μείνει μόνο η ταμπέλα. Δεν σταματάει, όμως, να το παίζει πρωταγωνιστής. Κάθε τόσο πετάει μια μπούρδα. Πιάσε την τελευταία, έτσι για να βλέπεις μπάλλα από το ίδιο θεωρείο που κάθεται ο αποδυτηριάκιας.

Κάποιοι επιχειρηματίες, φίλοι της ΝΔ, κυττάζουν προς τον Σύριζα. Αυτή τη μπούρδα έφτυσε ο Χρυσοχοϊδης. Ποιος, δηλαδή, είναι κατηγορούμενος για την υπουργάρα; Οι επιχειρηματίες, η ΝΔ, ο Σύριζα, ποιος, για να το καταλάβω.

Είναι υπουργός της κυβέρνησης. Της συγκυβέρνησης. Στηρίζει, δηλαδή, το έργο της κυβέρνησης, της συγκυβέρνησης και τα βάζει με την ΝΔ. Τι είναι αυτό;

Οι επιχειρηματίες είναι επιχειρηματίες. Σήμερα κυττάνε την ΝΔ, χθες το ΠΑΣΟΚ, αύριο τον Σύριζα. Πού είναι το περίεργο; Κι αν κυττάνε από τώρα τον Σύριζα, τι φταίει το κόμμα της αντιπολίτευσης;

Κι όμως! Πετάει τη μπούρδα του ο άλλος και κάνει παιχνίδι. Α, ο Χρυσοχοϊδης είναι λαϊκός, φιλολαϊκός. Εγώ λέω ότι είναι λαϊκιστής. Να συμμετέχεις σε μια κυβέρνηση που το πρώτο μέλημά της είναι η επιχειρηματικότητα και να πουλάς το παραμύθι το γνωστό και πολυμεταχειρισμένο, ότι οι επιχειρηματίες είναι οι λεπροί, οι υπουργοί είναι οι αγνοί.

Διαβάστε ακόμα:

Αλητεία η επίθεση στη Δούρου για το παπατζηλίκι της