ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥΣ

 

Ξέρεις πως βλέπεις τον Αλέξη Τσίπρα η Γιάννα Αγγελοπούλου; Δεν ξέρεις. Μπορείς, όμως, εύκολα να φανταστείς το σκηνικό όταν θα συναντηθούν οι δυο τους. Όπως βλέπει μια σκνίπα. Αυτός είναι ο πρόεδρος του Σύριζα στα μάτια της κυρίας Αγγελοπούλου. Μια σκνίπα.
Αποδυτηριάκιας μιλάει. Και ο Τσίπρας μπορεί να είναι λίγος, όμως το παλληκάρι δεν είναι κορόϊδο να μην καταλαβαίνει ότι για την κυρία είναι ένα κουνούπι. Ένα τίποτα.

Να, όμως, που παίζει το σενάριο ο Τσίπρας να γίνει αύριο πρωθυπουργός. Αυτό δεν αγνοείται. Και ακριβώς γι’ αυτό η κυρία Γιάννα θα παίξει μαζύ του σα να έχει απέναντι της τον μελλοντικό πρωθυπουργό.

Είναι αυτό το κόλπο του ιδρύματος Μπιλ Κλίντον και το συνέδριο του που θα κάνει στην Αθήνα, και θα είναι το πρώτο του συνέδριο στην Ευρώπη, τον Ιούνιο του 2015. Ήδη η εκπρόσωπος του Κλίντον στην Ελλάδα Γιάννα Αγγελοπούλου συναντήθηκε με τον Σαμαρά. Σειρά έχει ο Τσίπρας.

Παρένθεση. Ο Κλίντον, ο Γκορμπατσώφ, ο Παπανδρέου, αφού κάνουν τον κύκλο τους στην κυβερνητική πολιτική το γυρίζουν στην ακαδημαϊκή πολιτική. Κάτι πρέπει να κάνουν, μην ασχολούνται μονάχα με τον κήπο τους και να παίζουν το πουλάκι τους σ’ αυτή την ηλικία.

Επί του θέματος. Όπως θα «παίξει» η Γιάννα μας με τον Αλέξη μας, έτσι κι αυτός θα κάνει με την κυρία. Ενώ θα έπρεπε να ξηγηθεί αλλοιώς. Τι σχέση έχω εγώ, κυρά μου, με την πλουτοκρατία, με κάποιο πρόσωπο που αποτελεί έναν από τους θεμέλιους λίθους του καθεστώτος με τον οποίο το κόμμα μου είναι απέναντι;

Πλάκα γίνεται. Αλλαγή με τον Σύριζα που δέχεται τις ευλογίες της Γιάννας Αγγελοπούλου. Για όνομα, ρε. Όσο αντισυστημικός είναι ο Σύριζα, τόσο αντισυστημική δηλώνει και η Γιάννα. Μη ξεχάσουμε τον γαμιάρη Μπιλ Κλίντον, αντισυστημικός κι αυτός.

Διαβάστε ακόμα:

Ακόμα υπάρχουν Πασόκοι, όχι ΠΑΣΟΚ