ΠΑΣΟΚ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΣΜΟΣ

Πηγή: Fosphotos
 

Στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα βασιλικοί. Φανατικοί οπαδοί της βασιλείας, αδιάφορο ότι έχει καταργηθεί το εν λόγω πολίτευμα. Στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην υπάρχουν πασόκοι, όμως θα βρεις σίγουρα παπανδρεϊκούς. Μπήκες στο νόημα;

Το ΠΑΣΟΚ υποτίθεται ότι είναι δημοκρατικό κόμμα. Της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης. Παραμύθια. Το κόμμα που το λένε κίνημα ήταν από την πρώτη ημέρα προσωπικό. Δικαιολογημένα. Μαγαζί Ι.Χ. Του Ανδρέα Παπανδρέου. Του οίκου των Παπανδρέου.

Όταν ένα κόμμα στηρίζεται στο λαμογισμό, στα λαμόγια, είναι επόμενο αυτά που παίζουν σε στελεχιακό επίπεδο να ενδιαφέρονται για το συμφέρον τους, το οποίο εξασφαλίζουν από προσωπικού τύπου ηγεσία κομματική που ευλογεί το λαμογισμό.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναλαμβάνει αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ τον Φεβρουάριο του 2004 και αποδεικνύεται μακράν ο πιο αποτυχημένος στην Ιστορία των κομμάτων που κάνουν πρωταθλητισμό. Χάνει τις εκλογές του 2004 με 40,55 έναντι του 45,36 του Καραμανλή. Χάνει κατά κράτος στις δημοτικές εκλογές του 2006 και παθαίνει πανωλεθρία στις βουλευτικές του 2007 με 38,10 έναντι 40,55 του Καραμανλή.

Την ίδια νύχτα, 16 Σεπτεμβρίου 2007, κάνει τη γκέλα του αιώνα ο Βαγγέλης Βενιζέλος, που θέλει να πάρει νταηλίκι την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ, που λέγαμε, για να μην εξαφανιστούν από την πιάτσα, αυτά είναι που κράτησαν όρθιο τον κουτσό και καρπαζωμένο Γιώργο Παπανδρέου.

Τελικά, στις 11 Νοεμβρίου, σα σήμερα, το 2007, γίνονται εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος κερδίζει τον Ευάγγελο. Ο “αγώνας” για την αλλαγή θα συνεχιστεί... Μετά από δύο χρόνια, βουλευτικές εκλογές, πάλι πρόωρες, και ο Γιώργος με 43,92 κερδίζει τον Καραμανλή (33,47). Έτσι το μνημόνιο θα το φέρει στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ, όχι η ΝΔ.

Διχασμένο το ΠΑΣΟΚ μετά την ήττα του 2007. Σήμερα διαλυμένο, το πήρε η κάτω βόλτα. Πριν από τις εσωκομματικές εκλογές η φανατίλα, η κόντρα ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα, του Γιώργου και του Ευάγγελου. Σήμερα όλοι, εκτός από εκείνους που βολέυτηκαν στον σύριζα, και εκείνοι που είχαν ταχθεί με τον Γιώργο και οι άλλοι υπέρ του Ευάγγελου, ψάχνονται. Γιατί; Κανένα λαμόγιο ποτέ δεν είναι με κανέναν! Μόνον με τον εαυτό του. Πάει απ' εδώ ή από εκεί, ανάλογα με το προσωπικό του λαμογιουά συμφέρον.

Διαβάστε ακόμα:

Κόκκινη κάρτα από κομουνιστές στον κομουνισμό