Ο ΕΦΙΑΛΤΙΚΟΣ ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΜΠΑΡΟΥΤΟΚΑΠΝΙΣΜΕΝΩΝ

 

Το πιο χοντρο παιχνίδι στην κομματική Ιστορία της μεταπολίτευσης γίνεται τους τελευταίους μήνες στο ΠΑΣΟΚ. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα ξημερώσει στην περίπτωση που γίνουν οι πρόωρες εκλογές. Φοβερά πράγματα. Τα πάντα όλα είναι στον αέρα. Εντελώς.

Εκτός από το κεφάλι του αρχηγού, του Βαγγέλη Βενιζέλου, με τις εκλογές δεν αποκλείεται να εξαφανιστεί το κίνημα που λέγεται ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν είναι μόνο πρόβλεψη, είναι και ο εφιαλτικός φόβος και των μπαρουτοκαπνισμένων βετεράνων στελεχών του. Παίζεται η ύπαρξη του κόμματος, δηλαδή αν θα είναι ή, όχι στην επόμενη Βουλή.

Καθοριστική για τις εξελίξεις θα είναι έτσι η, αλλοιώς η στάση του Γιώργου Παπανδρέου, που άσε τι λένε ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει κι ο ίδιος τι θα κάνει. Θα πολιτευθεί εκ νέου με το ΠΑΣΟΚ ή, όπως πιέζεται από τη σαπίλα του κόμματος να ηγηθεί άλλου κόμματος.

Όλα είναι μέσα. Γι’ αυτό Παπανδρέου, Βενιζέλος και οι άλλες παληοσειρές του ΠΑΣΟΚ ψάχνονται, είναι διστακτικοί διότι γνωρίζουν πως τελειώνουν με το παραμικρό λάθος. Όλα είναι μέσα, λοιπόν. Υπαρκτός ο κίνδυνος να μείνουν εκτός Βουλής ένας πρώην πρωθυπουργός, ένας πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ένα σωρό μεγαλοϋπουργοί, νυν και τέως.

Διαβάστε ακόμα:

Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο βεληγκέκας στη Βουλή