ΜΕ ΜΠΑΛΤΑ Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΔ

 

Ποια τύχη μπορεί να έχει ένα κόμμα με αρχηγό τον Μπαλτάκο; Με κάποιον, δηλαδή, που τον διώξανε από την ΝΔ. Με τι μούτρα ο Τάκης ο απόλυτα έμπιστος του Αντώνη Σαμαρά φτιάχνει κόμμα όταν όλοι συμφώνησαν πως ήταν τουλάχιστον αναξιόπιστος. Ξεπέρασε τα όρια και έκανε κατάχρηση της διαπροσωπικής του σχέσης με τον πρωθυπουργό.

Ο αποδυτηριάκιας θα πει ότι το νέο έχει τύχη. Το κάθε νέο. Οτιδήποτε νέο συνήθως αντιμετωπίζεται ευνοϊκά από τον κόσμο. Πες για να δει τι είναι αυτό το καινούργιο. Πες για να το δοκιμάσει.

Νέο κόμμα είναι το Ποτάμι και έπιασε. Εγώ δεν έχει βρει άνθρωπο να λέει Είμαι Ποτάμι, όμως στα γκάλοπ το κόμμα του δημοσιογράφου παίζει μπάλλα. Ξέρω άτομα που ψηφίζουν ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, ακόμα και ΠΑΣΟΚ, όμως Ποτάμι δεν έχω συναντήσει ακόμα ούτε έναν. Μη ξεφεύγουμε.

“Ρίζες” θα λέγεται το νέο κόμμα μας, λέει ο Μπαλτάκος, και δεν θα κάνουμε κακό στη ΝΔ. Δηλαδή; Ακόμα δεν έσκασε μύτη το κόμμα και έπεσε το κωλομπάρεμα. Στόχος μας, λέει ο συνωμότης, είναι να ανακόψουμε την άνοδο του Σύριζα, όχι να πετσοκόψουμε την ΝΔ.

Φτιάχνουν, δηλαδή, κόμμα καραδεξιό και περιμένουν να τους ψηφίσουν αυτοί που έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν Τσίπρα. Η αλήθεια είναι ότι ο Μπαλτάκος με μπαλτά ελπίζει να κτυπήσει τη ΝΔ. Όχι γιατί το 'χει πάρει μανιάτικο με τον Σαμαρά. Το είπε ξεκάθαρα ότι σα δεξιό κόμμα οι “Ρίζες” θα είναι αντιμνημονιακό.

Φοβερά πράγματα. Να 'σαι ο παραγιός του Σαμαρά, από τότε που αυτός έγινε αρχηγός της ΝΔ και σήμερα να λες δημόσια σαν αρχηγός κόμματος: “Η ΝΔ έπρεπε να στραφεί εναντίον της τρόικας από πέρυσι, όμως δεν το κάναμε”.

Πληροφορία. Όσο αργούν να “κλείσουν” κάποια βαρβάτα ονόματα που θέλουν οι “Ρίζες” στη σύνθεσή τους, τόσο θα καθυστερεί η αναγγελία του νέου κόμματος.

Διαβάστε ακόμα:

Προσγειώθηκε ανώμαλα ο Σαμαράς