ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΠΑΝΕ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

 

Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού απέτυχαν να σώσουν τη χώρα από ένα νέο γύρο λιτότητας, αγωνίζονται τώρα να διασωθούν οι ίδιοι πολιτικά. Το πρόβλημα είναι ότι τα συμφέροντά τους συγκρούονται. Η κολεγιά τους δεν έχει μέλλον.

Δύο φορές τις τελευταίες ημέρες ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για εκλογές και τις δύο φορές, όμως αναγκάστηκε να κάνει πίσω, πιεζόμενος από τον Αντώνη Σαμαρά που βγάζει σπυριά κάθε φορά που ακούει για προσφυγή στις κάλπες. Τι επιδιώκει άραγε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;

Οι κολλητοί του χαρτογιακάδες συμβουλεύουν τον Βενιζέλο να σπάσει το σχοινί. Με εκλογές θα προλάβει τον Γιωργάκη που τον πιέζουν οι λινάτσες του ΠΑΣΟΚ να κάνει άλλο κόμμα και θα μπαζώσει το ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, που του κλέβει συστηματικά ψηφοφόρους.

Οι ίδιοι, οι χαρτογιακάδες, θεωρούν ότι μόνο με εκλογές θα διασωθεί πολιτικά ο χοντρός, ο οποίος τα είπε ένα χεράκι την Παρασκευή στη συνεδρίαση της Δημοκρατικής Παράταξης.

-Όταν λέω ότι «ο λαός κρίνει τα πάντα» δεν εννοώ ότι γίνονται διαρκώς εκλογές για το κάθε τι, εννοώ όμως ότι ο λαός εάν θέλει μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα στις εκλογές, γιατί διασταυρωνόμαστε με τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ούτως ή άλλως, κι έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα διαπραγματεύσεων με τους εταίρους κι ένα συνταγματικό χρονοδιάγραμμα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία στην περίπτωση αποτυχίας οδηγεί σε αυτόματη διάλυση της Βουλής και εκλογές.

Ο Νοών νοείτω γιατί ο χοντρός τους είχε όλη μέρα στο «εννοώ». Εξήγηση στην επεξήγηση μέχρι τη ...διάλυση της Βουλής.

Ο δε Αντώνης Σαμαράς θεωρεί καταστροφικές για τον ίδιο και το κόμμα του τις κάλπες. Αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και μαζέψει 180 για τον Πρόεδρο πιστεύει ότι θα έχει στείλει τον Αλέξη για βρούβες. Θα έχει κερδίσει χρόνο για να σκεφτεί πώς θα επιβιώσει, πολιτικά. Θα μπορεί να το πάει το ματς στην παράταση και τα πέναλτυ. Ως γνωστόν, εκεί όλα είναι πιθανά.

Διαβάστε ακόμα:

Οταν ο Καμμένος έκανε στο Σαμαρά πλάτες για τη Βίσση!!!