Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 

Κάποιο νέο παιδί ψάχνει σαν τρελλός μια δουλειά. Ρε, οποιαδήποτε δουλειά και με λεφτά όσα να ‘ναι. Δεν έχει άλλη επιλογή. Η, θα τον συντηρούν οι γονείς του ή, θα μπει σε συμμορία, να μπλέξει σε ληστείες, σε ναρκωτικά, σε μπραβιλίκια, σε μαστροπείες. Και του λένε του νέου, της νέας «Στείλε μας ένα βιογραφικό».

Στέλνει συνέχεια βιογραφικά. Αυτή είναι η «δουλειά» του νέου, της νέας στην Ελλάδα που ανησυχεί για τον εαυτό του. Γιατί υπάρχει και η άλλη κατηγορία. Η νεολαία στα παπάρια μας. Δεν ασχολούμεθα. Δεν ζοριζόμαστε. Αδιαφορούμε. Για τον εαυτό μας αδιαφορούμε, για να κάνουμε ταμείο.

Θα ήθελα, ρε, να διαβάσω το βιογραφικό του συντρόφου Παππά, του έμπιστου του Αλέξη Τσίπρα. Ο άξονας αντιπολίτευση σήμερα στην Ελλάδα, δηλαδή η κομματική πλατφόρμα που θα διαδεχθεί στον Σαμαρά στην κυβέρνηση έχει την επωνυμία «Σύριζα». Τι σημαίνει αυτό; Τσίπρας. Αυτό το παιδάκι που παίζει σαν ηθοποιός το ρόλο Εγώ κάνω αντιπολίτευση είναι ο πρώτος του Σύριζα. Και δεύτερος; Ο σύντροφος Παππάς.

Έχω την περιέργεια, λοιπόν. Αυτός ο κύριος Παππάς, ο μετά τον πρωθυπουργό αύριο, τι βιογραφικό να έχει. Μιλάμε γι’ αυτόν που καθοδηγεί τον Τσίπρα. Γι’ αυτόν που η γνώμη του για πρόσωπα και πράγματα είναι καταλυτική στον σύντροφο Αλέξη. Τι, λοιπόν, να έχει σπουδάσει το παλληκάρι. Πού να έχει δουλέψει. Τι να κρύβει;

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί τα σπάνε Σαμαράς και Βενιζέλος