ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΕΛΛΑ ΣΕΝΑΡΙΑ!

 

Τρελλά σενάρια για την προεδρική εκλογή διαδέχονται το ένα το άλλο, μετά τη διαπίστωση ότι η επιλογή Δήμα έχει χαμηλή διεισδυτικότητα στα τάξεις των αριστερόστροφων ανεξαρτήτων της Βουλής. Σύμφωνα με ένα σενάριο θα επιστρατευθεί, αφού θα έχει γίνει το σχετικό νταραβέρι πριν την τρίτη ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου. Να προταθεί ο Φώτης Κουβέλης, και οικειοθελώς να αποσυρθεί ο Δήμας.

Νταραβεριτζήδες της Αριστεράς λένε ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν συμφωνήσει ο Αλέξης Τσίπρας, έτσι ώστε να μη γίνουν οι πρόωρες εκλογές. Μία εκδοχή που απορρίπτουν προς το παρόν οι αγαπητικοί του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι επιμένουν στην ανάγκη προσφυγής στις κάλπες.

Πόσο μπορεί να ‘ναι αξιόπιστη η διακηρυγμένη θέση του Αντώνη Σαμαρά ότι ο Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος και στις τρεις ψηφοφορίες. Πολλά και τα σενάρια για τους υποψηφίους μετά τις βουλευτικές εκλογές, δηλαδή αν δεν εκλεγεί τώρα πρόεδρος της δημοκρατίας. Είναι νωρίς ακόμα, όμως τα ονόματα βγαίνουν στον αέρα. Ακούγεται ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, αν ο Τσίπρας κερδίσει την πρωτιά στις κάλπες. Διαφορετικά, θα παίξει το όνομα του Παναγιώτη Πικραμένου, πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας ,που υποστηρίζεται από τον γερμανικό παράγοντα.

Διαβάστε ακόμα:

Το απόρρητο σχέδιο που απέτυχε