ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΜΕΡΚΕΛ!

 

Φοβερά πράγματα. Ο Νίκος Παππάς, ο από κοντά και πολύ στενά του Τσίπρα, δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα La Stampa: «Δεν πρόκειται να λάβουμε μονομερείς αποφάσεις στην Ευρώπη και θα διατηρήσουμε σε τάξη τη δημόσια οικονομία». Τι είναι αυτό; Μην ασχολείστε με τις μαλακίες που κατά καιρούς έχουν αμολύσει τα πρωτοκλασάτα στελέχη του Σύριζα. Αυτό ξεκαθάρισε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν πρόκειται να λάβουμε μονομερείς αποφάσεις στην Ευρώπη» είπε το παλληκάρι και έβαλε στάμπα με την κατηγορηματική του δήλωση στην La Stampa. Μόλις λίγες εβδομάδες πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής προέδρου της δημοκρατίας.

Φοβερά πράγματα. Έχουμε φθάσει στο τσακ πριν από τις εκλογές και το πρώτο κόμμα μέσω του υπασπιστή του αρχηγού στέλνει το μήνυμα στους πάντες. Στους δανειστές. Στον κοσμάκη. Και βέβαια στο κάθε περίεργο του Σύριζα που θέλει να σηκώνει το κεφάλι του κάποιους πόντους πιο ψηλά απ’ τα μαλλιά, από τις τρίχες στο κεφάλι του Τσίπρα.

Ό,τι έχει λεχθεί, ό,τι έχει ακουστεί, ό,τι έχει ερμηνευτεί και παρερμηνευτεί, ξεχάστε τα. Αυτό είπε ο Παπάς. Δεν ισχύουν οι παπαριές ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια, ότι δεν θα αναγνωρίσουμε τα χρέη. Το παλληκάρι ήταν σαφέστατο. Δηλαδή; Ούτε οι εξαγγελίες ισχύουν για παροχές πέραν των δυνατοτήτων της οικονομίας. Ο Παπάς διαβεβαίωσε πως σε περίπτωση εκλογικής νίκης και σχηματισμού κυβέρνησης από τον Σύριζα «το ελληνικό κράτος θα δαπανά μόνον τα χρήματα που θα καταφέρνει να εισπράττει».

Σύμφωνα με πληροφορίες του αποδυτηριάκια, μέσα από το Σύριζα, σχετικές διαβεβαιώσεις έχουν δοθεί και σε παράγοντες της γερμανικής κυβέρνησης με την οποία βρίσκονται σε συνεχή επαφή. Ναι, έχει σπάσει ο πάγος στις προβληματικές μέχρι πρότινος σχέσεις του επιτελείου του Τσίπρα μ’ όλο το σύστημα της Μέρκελ.

Διαβάστε ακόμα:

Το παρασκήνιο και τα τρελλά σενάρια για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας