Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΣΤΕΛΝΕ SMS ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΡΩΤΑ ΤΟΥ!

 

Ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται στο παρασκήνιο της μάχης για την εκλογή κι όχι νέου προέδρου της δημοκρατίας. Κανένας, βέβαια, δεν μπορεί να μιλήσει ακόμα για γάμο, αλλά οι προοπτικές δεν αποκλείουν κι αυτό το ενδεχόμενο, υπό ορισμένες προϋποθέσεις να προκύψει.

Πρωταγωνιστές του - από κάθε άποψη - μυστηρίου ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η στάση των οποίων φαίνεται να δικαιώνει όσους υποστήριξαν ότι στην τελευταία συνάντηση τους στο υπουργείο Εξωτερικών δεν συζήτησαν μόνο για τα εθνικά θέματα, αλλά και για... πολλά άλλα. Ένα από αυτά ήταν και το μέλλον της σχέσης τους, ίσως και κάποιας συνεργασίας τους.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είχαν φτάσει σε οριακό σημείο μετά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ στο Ειδικό Δικαστήριο. Σήμερα το κλίμα έχει αλλάξει αποφασιστικά, με την άδεια ή, όχι της Ζωής Κωνσταντοπούλου, άγνωστο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο άνδρες μιλάνε τώρα πια και στο τηλέφωνο, ενώ ανταλλάσσουν και sms, όπως συνέβη το πρωί της Τετάρτης.

Ο Τσίπρας έψαχνε τον Βενιζέλο για να του ζητήσει να αναλάβει πρωτοβουλία υπέρ του Ρωμανού, αλλά δεν τον έβρισκε επειδή ο αντιπρόεδρος ήταν στο αεροπλάνο καθ οδόν προς το Βερολίνο.Μόλις προσγειώθηκε πήρε τα sms και αμέσως έσπευσε να τηλεφωνήσει στον Τσίπρα, που όμως εκείνη την ώρα ήταν σε σύσκεψη και δεν μπορούσε να μιλήσει. Η επικοινωνία έγινε αργότερα σε άριστο, όπως έμαθα, κλίμα.

Πολιτικοί παρατηρητές με προφανή αίσθηση του χιούμορ έλεγαν ότι δεν πρέπει να εκπλαγούμε αν δούμε τον Βενιζέλο αντιπρόεδρο και σε μία κυβέρνηση Τσίπρα, ένα γάμο με κουμπάρο, ποιόν άλλον , τον φίλο του - όπως τον αποκαλεί ο ίδιος- χερ Σόιμπλε.

Διαβάστε ακόμα:

Παρασκηνιακές επαφές Τσίπρα με Μέρκελ