ΓΑΠ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΖΕΙΜΠΕΚΙΕΣ

 

Επιτέλους, τι άλλο θέλει από τη ζωή μας ο ΓΑΠ. Βουλευτή τον κάναμε, υπουργό επίσης. Τον ανακηρύξαμε πρόεδρο του κόμματος και στο τέλος, του δώσαμε μεγάλη πλειοψηφία για να εφαρμόσει ως πρωθυπουργός όσα μας έλεγε τόσα χρόνια. Και αυτός τι έκανε. Σπουδαία πράγματα.

Ως υπουργός έμεινε στην ιστορία για το περίφημο εκείνο ζειμπέκικο με τον Ισμαήλ Τζεμ..

Ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε φέσι 130 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ως πρωθυπουργός πέτυχε το ακατόρθωτο, να φέρει στη χώρα μας το ΔΝΤ, λίγες εβδομάδες μετά από
εκείνο το περιβόητο λεφτά υπάρχουν. Με το που ήρθαν, όμως οι επισκέπτες ο νοικοκύρης έφυγε. Πολλοί λένε ότι τον έριξε ο Βενιζέλος. Άλλοι υποστηρίζουν ότι έπεσε μόνος του μετά από το ...φύσημα του Σαρκοζί στις Κάννες. Σημασία έχει ότι εξαφανίστηκε από προσώπου γης.

Για ένα διάστημα δεν άφησε κανένα μέρος του κόσμου που να μην το επισκεφθεί ως πρόεδρος της Διεθνούς των σοσιαλιστών. Στη συνέχεια τόριξε στις διαλέξεις. Είχε ήδη γίνει ειδικός επί των... πτωχεύσεων και κάποιοι τύποι πλήρωναν αδρά για να τον ακούσουν.

Έπειτα προσγειώθηκε στην Αθήνα, ...αναλαμβάνοντας χρέη απλού βουλευτή, αλλά χωρίς ομιλίες, ερωτήσεις και επερωτήσεις. Έπαιρνε μέρος μόνο στις ψηφοφορίες, ώσπου κάποιοι του έβαλαν την ιδέα να ξαναγίνει αρχηγός κόμματος.

Η τελευταία δήλωση του σήμανε συναγερμό στις τάξεις των ...κηπουρών του, πολλοί από τους οποίους είχαν μείνει άνεργοι ή είχαν επιλέξει να είναι άεργοι. Οι περισσότεροι ερμήνευσαν τα λόγια του σαν εξαγγελία για την ίδρυση νέου κόμματος ή διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Οι γνωρίζοντες, όμως σταυροκοπιούνται. Ξέρουν ότι στην τελευταία σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του ο ΓΑΠ ήταν κάτι παραπάνω από σαφής. Όπως είπε, ο
χρόνος μέχρι το Φεβρουάριο που θα γίνουν, αν γίνουν, οι εκλογές, δεν επαρκεί για τέτοιες κινήσεις. Οπότε δεν προχωράμε...

Διαβάστε ακόμα:

Επιστροφή του ΓΑΠ στο πάλκο