ΤΖΙΦΟΣ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

πηγή: Fosphotos
 

Γέφυρες συνεργασίας και ενότητας έριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Γιώργο Παπανδρέου ,προκειμένου ο πρώην πρωθυπουργός να μην προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να στοιχίσει την είσοδο του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και γι’ αυτό τον λόγο την πρόωρη πολιτική αποστράτευση του σημερινού αρχηγού του.

Η συνάντηση τους έγινε στη Βουλή λίγο πριν αρχίσει η β’ ψηφοφορία για τον πρόεδρο με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος φέρεται να διαβεβαίωσε τον Παπανδρέου ότι η θέση του είναι στα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Παράταξης.

Δεν διευκρίνισε ,όμως, ο χοντρός σε ποια εκλογική περιφέρεια προτείνει τον Παπανδρέου. Υπ’ όψιν ότι οι υποψήφιοι στην περιφέρεια Αχαΐας, όπου εκλέγεται άνευ σταυρού ο Γιωργάκης ως πρώην πρωθυπουργός, έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθενται να παίξουν ρόλο νεροκουβαλητή.

Ο Βενιζέλος ακόμα απέφυγε να δεσμευτεί για το Συνέδριο με την προοπτική να τεθούν εκεί όλα τα θέματα, ακόμη και η εκλογή νέας ηγεσίας, όπως έχει ζητήσει ο Παπανδρέου. Να, γιατί η συνάντηση απέβη άκαρπη...

«Όλα καλά» αρκέστηκε να δηλώσει μετά τη συνάντηση ο πρώην πρωθυπουργός, που πιέζεται από στενούς συνεργάτες του να μην αναστείλει τα σχέδια του, ενώ άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζουν τις κινήσεις του διασπαστικές.

Διαβάστε ακόμα:

Ευτυχώς που έφτιαξε κόμμα ο George