ΓΙΑ ΡΕΦΕΝΕ ΤΡΙΩΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ...ΚΟΔΗΣΟ

πηγή: Fosphotos
 

Επισήμως δηλώνουν ως στόχο την τρίτη θέση στη Βουλή. Στις κατ ιδίαν, όμως συζητήσεις τους, τα ηγετικά στελέχη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών του ΓΑΠ, δείχνουν ευχαριστημένα με ένα ποσοστό 3 τοις εκατό που απλώς θα τους άνοιγε το δρόμο για την είσοδο στη Βουλή.

Το ποσοστό αυτό, κατά τους σχεδιασμούς τους, θα προέλθει από ρεφενέ μεταξύ τριών άλλων κομμάτων,που θα συνεισφέρουν από ένα τοις εκατό. Τα κόμματα αυτά είναι το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι.

Το έμβλημα του κόμματος, ένα ρόδο σε κόκκινο φόντο, προσδιορίζει το χώρο στον οποίο θα κινηθεί. Με την τελευταία αυτή πρωτοβουλία, ο Γιώργος Παπανδρέου παίζει το τελευταίο χαρτί του στην πολιτική. Αυτό υποστηρίζουν στενοί συνεργάτες του.

Η ίδρυση κόμματος απέναντι στο ΠΑΣΟΚ είναι τό στοίχημα της ζωής του, λένε οι γνωρίζοντες την ιδιοσυγκρασία του, εκτιμώντας ότι τυχόν αποτυχία θα μπορούσε να τον θέσει οριστικά έκτός πολιτικής.

Το κλίμα στις σχέσεις ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στο Κ.Δ.Σ, διαβάζεται και ... κοδησό, έχουν αρχίσει να γίνονται εμφυλιοπολεμικές. Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη για την ίδρυση του νέου κόμματος και τις παραιτήσεις στελεχών από το ΠΑΣΟΚ. Σηκώθηκε το παραβάν. Οσοι έφυγαν ήταν αναμενόμενοι. Ήταν όσοι δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές.

Τη διακήρυξη ΤΟΥ ΚΟΔΗΣΟ υπογράφουν 252 πρόσωπα, ανάμεσα στους οποίους οι Φίλιππος Πετσάλνικος, Μαριλένα Κοππά, Μιχάλης Καρχιμάκης και ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου.

Τις παραιτήσεις τους από το ΠΑΣΟΚ υπέβαλαν ο πρώην γραμματέας του Κινήματος Μιχάλης Καρχιμάκης και ο Φίλιππος Σαχινίδης. Ο κ. Καρχιμάκης θα είναι υποψήφιος στη Β' Αθηνών. Υποψήφιοι θα είναι επίσης ο Θάνος Μωραΐτης στην Β' Αθηνών, ο Συμεών Κεδίκογλου, ο Χρήστος Αηδόνης και ο Βασίλης Οικονόμου.

Διαβάστε ακόμα:

Το μεγάλο κόλπο του Ανδρέα