ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΜΝΗΜΗΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΔΕΗ

 

Όταν ο Νίκος Φωτόπουλος ήταν πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και απειλούσε να βυθίσει τη χώρα στο σκοτάδι, κάθε φορά που οι εργοδότες του δεν του έκαναν τα χατήρια, οι κυβερνήσεις μέσω της διοίκησης της ΔΕΗ, αντί να τον στείλουν στον εισαγγελέα, τον χρύσωναν.

Μέσα σε 10 χρόνια, από το 1999 έως το 2009, του έδωσαν 31,5 εκατομμύρια ευρώ, πράξη εκατό τοις εκατό παράνομη, αφού απαγορεύεται η οικονομική ενίσχυση συνδικαλιστικών σωματείων από τους εργοδότες, Και έπειτα κανείς δεν έμαθε ποτέ τι απέγιναν τα ποσά αυτά.

Τις προ πολλών ετών απειλές του Φωτόπουλου, θυμήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, τώρα που ο συνδικαλιστής προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με άλλους συναδέλφους του, που επίσης έχουν εμπλακεί σε οικονομικές ενισχύσεις όχι από τυχόν διαπλεκόμενους, αλλά από το ίδιο το κράτος, που – κατά σύμπτωση -το εκπροσωπούσαν κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Φωτόπουλος, είπε, ανεβοκατέβαζε τους διακόπτες και τώρα θέλει να επαναφέρει τα σκανδαλώδη προνόμια του. Φταίει όμως, ο Φωτόπουλος – βεβαίως φταίει αν δεν χρησιμοποίησε τα χρήματα, όπως έπρεπε- και αυτοί που τον λάδωναν για να μη μιλάει.

Ο λόγος δεν είναι για 1000 ευρώ, αλλά για 31,5 εκατομμύρια ευρώ που δεν ήξεραν τι να τα κάνουν οι συνδικαλιστές. Το πόρισμα Ρακιτζή μιλάει για μεγάλο φαγοπότι, για το οποίο έχουν ασκηθεί διώξεις κατά των συνδικαλιστών, όχι όμως και εναντίον των κουβαρντάδων εργοδοτών τους.

Διαβάστε ακόμα:

Καρκίνωμα ή ...κατηχητικό το κόμμα του ΓΑΠ;