ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΤΑΒΛΙ, ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΦΑ

 

Σύριζα και ΝΔ είναι ίδιο πράμα. Μιλάμε σοβαρά. Πολύ σοβαρά. Επί της ουσίας, ό,τι λέει η ΝΔ, το αυτό επαναλαμβάνει και ο Σύριζα. Είμαστε με την Ευρώπη. Αναγνωρίζουμε τα χρέη στους δανειστές. Δεν φεύγουμε από το ευρώ. Σε τι, λοιπόν, διαφέρουν οι δυο αντίπαλοι των εκλογών; Σε τίποτα. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Επί της ουσίας σε τίποτα.

Γιατί ο Ολυμπιακός σε τι διαφέρει από τον ΠΑΚ και τον Παναθηναϊκό; Σε τίποτα. Οι οπαδοί τους νομίζουν ότι η ομάδα τους θρησκευτικά, μεταφυσικά, συναισθηματικά είναι κάτι άλλο, όχι ίδιο με άλλη ομάδα.

Όταν, όμως, κατέβουν στο γήπεδο να παίξουν αντίπαλοι, τότε όπως η ΝΔ και ο Σύριζα, έτσι και οι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός θα παίξουν με ένδεκα παίκτες. Και οι δυο θα προσπαθούν να μη φάνε γκολ, να σκοράρουν. Έχουν, δηλαδή, τους ίδιους στόχους. Και θα ποδόσφαιρο θα παίξουν και οι δυο, όχι ο ένας τάβλι κι ο άλλος Θανάση.

Έτσι και στις εκλογές με τον Σύριζα και η ΝΔ. Πριν ακόμα στηθούν οι κάλπες οι δήθεν άλλοι, οι Συριζαίοι τα δίνουν όλα να πείσουν ότι είμαστε σαν τη ΝΔ. Μόνον που η ΝΔ είναι αντίπαλος μας.

Μην το λησμονήσω. Την κολοσσιαίας σημασίας διαφορά του Σύριζα από τη ΝΔ. Εμείς, λένε οι του Τσίπρα θα διαπραγματευθούμε με τους δανειστές καλύτερα από ό,τι οι Σαμαράς, Βενιζέλος. Είδες διαφορά, ε;

Διαβάστε ακόμα:

Το μεγάλο κόλπο του Ανδρέα