ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

 

Άραγε, όταν ο ψηφοφόρος σταυρώνει ένα ψηφοδέλτιο, τι ψηφίζει; Τον βουλευτή δίπλα στο όνομα του οποίου έχει βάλει το σταυρό ή, το κόμμα στο οποίο ανήκει ο ...σταυρωμένος;

Απάντηση στο προαιώνιο αυτό ερώτημα έδωσε το διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση η ψήφος ανήκει στο κόμμα. Πρόκειται για το ανάχωμα Τσίπρα στο ενδεχόμενο μιας αριστερής, όπως λέγεται, παρένθεσης που θα μπορούσε να συμβεί, μεταξύ άλλων, και με την ανεξαρτητοποίηση βουλευτών.

«Στο εξής λοιπόν, όπως αναφέρεται στον Κώδικα Δεοντολογίας, όλοι οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους ίδιους».

Αυτό σημαίνει ότι αν για τον άλφα η βήτα λόγο, ένας βουλευτής θελήσει να ανεξαρτητοποιηθεί, θα πρέπει να υποβάλει την παραίτηση του. Τη θέση του θα καταλάβει ο πρώτος επιλαχών.

Χρόνια τώρα υπήρχε ανοικτό μέτωπο ανάμεσα στους ανεξάρτητους βουλευτές και το κόμμα από το οποίο προέρχονταν, σχετικά με την ...ιδιοκτησία της έδρας, η οποία , προκειμένου για τον ΣΥΡΙΖΑ θα ανήκει στο κόμμα, ακόμη και όταν διαγράφεται ένας βουλευτής για λόγους κομματικής νομιμοφροσύνης.

«Η παραίτηση τους είναι στη διάθεση του κόμματος και για την περίπτωση που αρνούνται να υλοποιήσουν συλλογικές δεσμευτικές αποφάσεις των οργάνων η της Κοινοβουλευτικής Ομάδος».

Όλα δείχνουν ότι ο Τσίπρας ετοιμάζεται για πόλεμο και θέλει να απομακρύνει από το κόμμα τυχόν ...εφιάλτες, εξασφαλίζοντας ομοφωνία και ενότητα μπετόν-αρμέ...

Διαβάστε ακόμα:

Καρκίνωμα ή ...κατηχητικό το κόμμα του ΓΑΠ