ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΤΖΕΛΑΣ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

 

Πολιτικός του καιρού μας ή ηθοποιός του παρόντος και του μέλλοντος; Μάλλον και τα δύο είναι η Άντζελα Γκερέκου αν αναλογιστεί κανείς ότι λίγες μέρες μετά τους όρκους αιώνιας πίστης που ακούστηκε να απευθύνει στο ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε να το εγκαταλείψει και να προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία, με το ψηφοδέλτιο της οποία, θα πολιτευθεί και πάλι στην Κέρκυρα.

Η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη ήταν έντονη, με σχόλια του τύπου «αχαρακτήριστη ενέργεια» και «είναι αδιανόητο να αναλάβει τέτοιο πολιτικό κόστος ο κ. Σαμαράς». Αρχίζει άραγε ένας νέος τρωικός πόλεμος για τα μάτια της ωραίας Άντζελας αυτή τη φορά; Προς το παρόν, στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαβάζουν ...τα γαλάζια της γράμματα .

«Η διαδρομή μου στην πολιτική, ανέφερε στην προχθεσινή της δήλωση, με δίδαξε ότι οι πολίτες αξιώνουν καθαρή θέση, συνεπή στάση, υπεύθυνη συμπεριφορά. Γι’ αυτό και δε θα μπορούσα παρά να συνεχίσω όπως ακριβώς ξεκίνησα αυτή τη διαδρομή, ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα. Έχω το χρέος να τιμήσω την παράταξη που με ανέδειξε και, κυρίως, τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους που με εμπιστεύθηκαν σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις».

Προς στιγμήν, η Γκερέκου βρέθηκε ανάμεσα σε τρία κόμματα. Το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου που τη διεκδικούσε εν ονόματι παλιάς στενής σχέσης τους, το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία που σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα της έδινε μεγαλύτερες πιθανότητες επανεκλογής. Ο συμπατριώτης της υπουργός Νίκος Δένδιας που έκανε τα παζάρια, τη διαβεβαίωσε ότι η βοήθεια του θα ήταν αμέριστη.

Η Γκερέκου εκλέγεται διαρκώς από το 2004 με το ΠΑΣΟΚ, όπου προσχώρησε κατόπιν προτάσεως του Γ. Παπανδρέου. Το 2009 ορίστηκε υφυπουργός Τουρισμού, θέση που άφησε όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τα χρέη του Τόλη Βοσκόπουλου στην εφορία.

Διαβάστε ακόμα:

Το απίθανο κόλπο του Τσίπρα