Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΖΕΛΑ

 

Η υπόθεση έχει όλα τα χαρακτηριστικά ερωτικού δράματος. Πρωταγωνιστές δύο αδελφικοί φίλοι, ο Αντώνης και ο Βαγγέλης, ένας κοινός εχθρός, ο Γιώργος και μία γυναίκα. Η Αντζελα που μπήκε ανάμεσα τους και έγινε ό,τι γίνεται πάντοτε σε ανάλογες περιπτώσεις. Της πουτάνας το μαγκάλι.

Όλα άρχισαν από τη φήμη ότι η 53 χρονη Άντζελα ήταν έτοιμη να εγκαταλείψει τη νόμιμη εστία, το ΠΑΣΟΚ και να επανέλθει στον πρώην της, τον Γιώργο που είχε φτιάξει δικό του κόμμα. Ο Βαγγέλης της ζήτησε αμέσως το λόγο και η Άντζελα μόνο που δεν τον έβγαλε τρελό. Οι γείτονες στη Χαριλάου Τρικούπη άκουσαν φωνές «για ποια με πέρασες», ανάμικτες με την απειλή «έτσι μού’ρχεται να σηκωθώ και να φύγω».

Ο Βαγγέλης μόνο που δεν έβαλε τα κλάματα. «Μερικές φορές είμαι άδικος, αχαρακτήριστος», μονολογούσε μετανοιωμένος. Ώσπου άκουσε φωνές από τη γειτονιά .Η αρχικουτσομπόλα της περιοχής είχε βγάλει έκτακτο παράρτημα ότι «η Άντζελα είχε κλεφτεί με τον Αντώνη». Η πληροφορία του έπεσε σαν κεραμίδα στο κεφάλι. «Θα τον ξεσχίσω. Μου έκανε και το φίλο», ακούστηκε να φωνάζει στο γραφείο του. Και μια και δυό σηκώνει το τηλέφωνο και...

ΒΑΓΓΕΛΗΣ: Μου έκανες και το φίλο, σα δεν ντρέπεσαι...

ΑΝΤΩΝΗΣ: Ποιος είναι...

ΒΑΓΓΕΛΗΣ: Τώρα κάνεις πως δε με ξέρεις. Ντροπή σου.

ΑΝΤΩΝΗΣ: Έλα ρε Βαγγέλα, εσύ είσαι. Χρόνια πολλά .

ΒΑΓΓΕΛΗΣ: Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις

ΑΝΤΩΝΗΣ: Έλα ρε, τι έπαθες...

ΒΑΓΓΕΛΗΣ: Εγώ τίποτα. Εσύ να δεις τι θα πάθεις. Δεν σέβεσαι πια τίποτα.

ΑΝΤΩΝΗΣ: Θα μου πεις τελικά

Το μοτίβο αυτό, -άλλα λόγια ρε παιδιά - κράτησε μισή ώρα. Στη συνέχεια, ο Βαγγέλης έστειλε μία επιστολή στον Αντώνη για να του πεί όσα δεν μπόρεσε να του πει στη διάρκεια της συνομιλίας τους:

«Αγαπητέ Αντώνη,

δεν περίμενα ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνέπραττε σε μία τόσο ανήθικη και αντιαισθητική πολιτική πράξη όπως αυτή της κας Γκερέκου στην Κέρκυρα. Σ΄ ένα νησί του πολιτισμού και της ευπρέπειας. Κρίμα.

Ευάγγελος Βενιζέλος»

Οι φίλοι του Βαγγέλη ήταν έξαλλοι και με την Άντζελα, που όμως είχε έτοιμη τη δικαιολογία. «Όχι, δεν έκανα εγώ το πρώτο βήμα. Ο Αντώνης με είχε πάρει από κοντά. Τι να κάνω κι εγώ η έρμη. Να μείνω στο δρόμο μ' αυτή την ανεργία;»

Ο Αντώνης τα λέει διαφορετικά: «Έ, άντρας είμαι κι εγώ τι να κάνω. Μου έκανε τα γλυκά μάτια και υπέκυψα»

Διαβάστε ακόμα:

Από Καραμανλή σε Καραμανλή