ΟΙ 20 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!!!

 

Κάθε φορά που ένα κόμμα κερδίζει τις εκλογές ο λαός ή αν θέλετε, ο λαός του, ανεβαίνει στην εξουσία. Την ίδια ώρα ένας άλλος λαός, ο λαός του ηττημένου κατεβαίνει από το τρένο της εξουσίας. Κι όταν λέμε εξουσία, εννοούμε πόστα, πολλές χιλιάδες πόστα και θέσεις με ισχύ και δυνατότητες για ρουσφέτια και παντοειδείς εξυπηρετήσεις.

Σύμφωνα με βάσιμους υπολογισμούς, οι θέσεις εξουσίας αντιστοιχούν σε ένα στρατό 20.000 ατόμων που καταλαμβάνουν από αυτές διοικητών τραπέζης, οργανισμών και ασφαλιστικών ταμείων, μέχρι συμβούλων στα γραφεία υπουργών, υπεύθυνων επί των δημοσίων σχέσεων στον ΟΣΕ και μελών του Δ.Σ. στο Ινστιτούτο παιδικών και εφηβικών βιβλιοθηκών.

Ένας υπουργός μπορεί να διορίσει χωρίς να δώσει λογαριασμό στο ΑΣΕΠ τουλάχιστον 30 άτομα. Ιδιαίτερους γραμματείς, συμβούλους, ειδικούς συνεργάτες, γενικούς γραμματείς και ειδικούς γραμματείς, οδηγούς και αστυνομικούς για τη φρουρά του.

Το ίδιο θα κάνουν και ο ή οι υφυπουργοί του και οι γενικοί γραμματείς. Και μετά θα αρχίσει η επάνδρωση των εποπτευόμενων φορέων. Οργανισμών, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, θυγατρικών επιχειρήσεων, Ινστιτούτων, Εταιριών κλπ, κλπ. Εδώ έχουμε πάλι μέλη των Δ.Σ, συμβούλους, μετακλητούς.

Όχι, δεν πρόκειται για παρανομίες. Όλες αυτές οι θέσεις είναι νόμιμες και κατά κανόνα έμμισθες, χωρίς να απαιτούν ιδιαίτερα προσόντα. Ο δημόσιος φορέας παρά τις κραυγές της τρόικας εξακολουθεί να είναι αχανής, γιατί μόνο έτσι μπορεί ένα κόμμα εξουσίας να σταθεί. Όταν έχει τη δυνατότητα να ταΐζει πολλούς.

Να διορίζει τον οπαδό γιατρό πρόεδρο του τάδε νοσοκομείου, τον οπαδό φαρμακοποιό πρόεδρο του ΕΟΦ. Τον αποτυχόντα στις εκλογές υποψήφιο βουλευτή πρόεδρο του ΟΓΑ.
Απ' όλα έχει ο μπαξές. Από θέσεις επάρχων, προέδρων ασφαλιστικών και λιμενικών ταμείων μέχρι θέσεις προέδρου στα εκατοντάδες Ινστιτούτα και Ιδρύματα που άντε να πει κανείς ότι δεν έγιναν μόνο και μόνο για να βολευτούν κάποιοι. Όπως για παράδειγμα, το Εθνικό Ίδρυμα ο γέρος του Μωρηά...

Διαβάστε ακόμα:

Ακλαφτες θα πάνε οι στελεχάρες