ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

πηγή: Fosphotos
 

Ταιριάζουν, λένε, ο Σύριζα και οι Ανέλ του Καμμένου διότι και τα δύο κόμματα είναι αντιμνημονιακά. Ενώ το Ποτάμι παρουσιαζότανε περισσότερο φιλοευρωπαϊκό. Μαλακίες. Τι θα πει αντιμνημονιακό;

Δεν είναι θέση πολιτική το να λέει κάποιος Είμαι αντιμνημονιακός. Εκτός κι αν εννοεί ότι το γράφω, το σχίζω στα τέσσερα το μνημόνιο. Δεν πληρώνω τα δάνεια.

Ο Τσίπρας δεν είναι αντιμνημονιακός. Δεν είπε ο άνθρωπος ότι δεν αναγνωρίζω τα χρέη της Ελλάδος. Ούτε ότι δεν πληρώνω τους δανειστές. Άρα δεν είναι αντιμνημονιακός. Το ίδιο και ο Καμμένος.

Και τι είναι ο Τσίπρας, που δεν είναι αντιμνημονιακός; Αριστερός. Ο δε Καμμένος δεξιός. Δεν είναι κακό να είναι κάποιος αριστερός, ούτε δεξιός. Η ξευτύλα είναι να παρουσιάζεσαι έτσι και στην πράξη να είσαι αλλοιώς. Ένας δεξιός, δηλαδή, παίζει συνειδητά σύμφωνα με τις αγορές και θεωρεί ότι προς το συμφέρον της χώρας είναι να πάει πάσο στην κομισιόν.

Από την άλλη ο αριστερός, αυτός που λέει ότι είναι αριστερός αντιπολιτεύεται την ελεύθερη οικονομία και παίζει μπάλλα με τον έλεγχο των μέσων παραγωγής στο κράτος.

Διαβάστε ακόμα:

Μέγα άλλοθι ο Καμμένος για τον Τσίπρα