ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ένα νέο εσωκομματικό μέτωπο στη ΝΔ άνοιξε ο Αντώνης Σαμαράς, με την απόφαση του να κρατήσει την έδρα της Μεσσηνίας, επιλογή που αποκλείει από τη Βουλή τον μοναδικό βουλευτή του κόμματος στο νομό και πρώην υφυπουργό Γ. Λαμπρόπουλο. Πολλές αντιδράσεις καταγράφονται στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ο δήμαρχος της Καλαμάτας Π. Νίκας με δήλωσή του ζητά, ο Γιάννης Λαμπρόπουλος να συνεχίσει να εκπροσωπεί τη Μεσσηνία ως βουλευτής της στο Κοινοβούλιο. Και αφού επισημαίνει ότι ο Λαμπρόπουλος τιμήθηκε από τους Μεσσήνιους λαμβάνοντας πάνω από το 50% των ψήφων της ΝΔ στη Μεσσηνία, υπογραμμίζει πως, «η Μεσσηνία δεν μπορεί να μείνει χωρίς φιλελεύθερη εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο, αφού ο τέως Πρωθυπουργός έχει σοβαρά θεσμικά καθήκοντα ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Με αιχμές κατά Σαμαρά και η ανοιχτή επιστολή Λαμπρόπουλου στους Μεσσήνιους: «Στη Βουλή η Μεσσηνία θα εκπροσωπείται από τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές της Αριστεράς και δεν θα υπάρχει ο βουλευτής της φιλελεύθερης παράταξης να ελέγχει την κυβέρνηση, να κάνει ερωτήσεις, να ενδιαφέρεται για τον νομό, να τρέχει και να αγωνίζεται για τα προβλήματά σας, να είναι παρών στα γεγονότα, στις εορτές, στις εκδηλώσεις. Δεν θα υπάρχει αντιπολίτευση στον νομό. Πρωτάκουστο!».

Αν ο Σαμαράς δεν έπαιρνε την έδρα της Μεσσηνία, θα μπορούσε να πάρει την έδρα της Β' Θεσσαλονίκης, όπου ήταν επίσης υποψήφιος. Γιατί δεν το έκανε, ώστε να μην έχει φασαρίες με την πατρίδα του; Γιατί, απλούστατα, ποτέ στο παρελθόν δεν άφησε την έδρα της Μεσσηνίας είτε εκλεγόταν απ' ευθείας με σταυρό είτε πλαγίως ως αρχηγός του κόμματος. Αλλη μια γκέλα του πρώην πρωθυπουργού μέσα σε λίγες ώρες.

Διαβάστε ακόμα:

Σαμαρά παραιτήσου, φωνάζουν μερικοί!