ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΑΠΟ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Μία παλιά, αλλά βαριά αμαρτία, προδιαγράφει τις εξελίξεις στο χώρο της κεντροδεξιάς. Πρόκειται για τα δανεικά και αγύριστα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ένα ποσό γύρω στα 250 εκατ. ευρώ, που δεν αποκλείεται να αποτελέσουν τη θρυαλίδα για κοσμογονικές πολιτικές αλλαγές στα δύο κόμματα του μνημονίου. Τα πρώτα σημάδια των αλλαγών αυτών έχουν φανεί ήδη στον ορίζοντα.

Η αρχή έγινε με τον ΓΑΠ. Και δάφνες να του έστρωναν δεν θα ξαναγύριζε στο ΠΑΣΟΚ. Όλα όσα λέει περί διαφωνιών του με τον Βενιζέλο είναι για χαχόλους! Ιδιαίτερα όταν ήταν γνωστό, το είχε γράψει πρώτος ο Αποδυτηριάκιας, ότι ο χοντρός ετοίμαζε τα μπογαλάκια του πολύ πρίν από τις εκλογές, γιατί είχε δει που πάει το πράγμα.

Όταν ένα κόμμα δεν έχει να πληρώσει τους υπαλλήλους του, δεν έχει μέλλον, αφού εθελοντές δεν υπάρχουν πια, μόνο απλήρωτοι. Ο ΓΑΠ, λοιπόν, είναι ο βασικός υπόλογος για το φέσι των 120 εκατομμυρίων ευρώ που διασπαθίστηκαν σε πολυτελή ταξίδια, σάουνες και όργανα γυμναστικής. Και αντί να επιστρέψει στο σούπερ μάρκετ του πατέρα του λίγο πριν από την πτώχευση του, προτίμησε το φτωχό πλήν τίμιο συνοικιακό ΚΙΔΗΣΟ, αφήνοντας τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Ποιους άλλους όμως;

Ο Βενιζέλος την κατάλαβε τη δουλειά και ξεπουλάει. Το Μάιο, όπως υπολογίζει θα έχει ρεφάρει και μην τον είδατε τον Παναή. Φοβάμαι πως αυτοί που θα τον διαδεχθούν θα υπογράψουν απλώς τη ληξιαρχική πράξη θανάτου ενός από τα πιο δημοφιλή κόμματα της μεταπολίτευσης.

Ίδια, όμως είναι η κατάσταση και στο χώρο της ΝΔ. Το φέσι στις τράπεζες ξεπερνά τα 140 εκατομμύρια. Οι υπάλληλοι είναι επίσης απλήρωτοι. Και το μέλλον εξαιρετικά θολό μετά την εκλογική συντριβή. Φοβάμαι ότι ο Σαμαράς έχει άγνοια κινδύνου, όταν επιμένει να είναι πρόεδρος ενός κόμματος που θα είχε φαληρίσει αν ή ήταν κανονική επιχείρηση, όπως εκατοντάδες χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση. Ασφαλώς κάτι θα έχει στο μυαλό του, κοτζάμ οικονομολόγος με σπουδές στο Χάρβαρντ.

Αλλα στελέχη της ΝΔ, μεταξύ αυτών και ο Κ. Καραμανλής όπως λέγεται, θεωρούν τα χρέη του κόμματος σαν ένα πολύ σοβαρό λόγο για να μην εμπλακούν σε διαδικασίες διαδοχής του Σαμαρά αν και εφόσον τεθεί τέτοιο θέμα. Για πολλούς ούτε η ΝΔ έχει μέλλον. Οι πιο διορατικοί άρχισαν να κάνουν λόγο για ανασύσταση της κεντροδεξιάς πιθανόν με τη συνένωση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάτι αντίστοιχο με ότι έγινε με τον Παπάγο. Ίσως γι αυτό άρχισαν οι κινήσεις γύρω από τον Κ.Καραμανλή.

Διαβάστε ακόμα:

Χαμός με τις υπουργικές λιμουζίνες!