Ο ΑΚΗΡΥΚΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

πηγή: Fosphotos
 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Πολλοί τον λένε και Τζακ Ντάνιελς. Είναι, όμως φιλέλληνας. Γνήσιος φιλέλληνας, κατά δήλωση Σαμαρά και Βενιζέλου. Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει, ή μάλλον έδειχνε μέχρι τώρα, να το προσπερνά αυτό. Κι ας πρόκειται για τον πρόεδρο της Κομισιόν.

Οι ευρωβουλευτές του σημερινού κυβερνητικού κόμματος είναι αυτοί που έσυραν το χορό των αιτιάσεων εναντίον του για το σκάνδαλο φοροαποφυγής που εκδηλώθηκε στο Λουξεμβούργο επί πρωθυπουργίας του. Μάλιστα, είχαν σχεδιάσει να καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον του. Αυτή ήταν η πρώτη φάση του ακήρυκτου πολέμου μεταξύ των δύο πλευρών.

Η δεύτερη φάση εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις εκλογές, όταν ο πρόεδρος της Κομισιόν το μόνο που δεν είπε, είναι «μην ψηφίζετε Τσίπρα». Όμως το εννόησε: «Οι Έλληνες πρέπει να αποφύγουν λανθασμένες εκλογικές επιλογές». Και ξεσήκωσε πάλι τους Συριζαίους που τον κατηγόρησαν για ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας.

Τώρα είμαστε στην τρίτη φάση της ιδιότυπης αυτής αναμέτρησης, που έχει σχέση με την προεδρική εκλογή. Άν φύγει ο Αβραμόπουλος από την Κομισιόν και διοριστεί στη θέση του ο Γ.Μηλιός ή άλλος Συριζαίος, ο Γιούνκερ θα αποκτήσει άλλον έναν αντιπολιτευόμενο επίτροπο στην 28μελή Ευρωπαική Επιτροπή, όπου σήμερα φίλοι και εχθροί είναι ισοδύναμοι.

Διαβάστε ακόμα:

Η μαγική λέξη της πολιτικής Τσίπρα